Boc, la şedinţa Asociaţiei Municipiilor din România: „Sunt multe lucruri bune care s-au întâmplat în primele luni ale anului”

Boc, la şedinţa Asociaţiei Municipiilor din România: „Sunt multe lucruri bune care s-au întâmplat în primele luni ale anului”
| Foto: captură video

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a participat, luni, la şedinţa Asociaţiei Municipiilor din România, unde deține funcția de președinte.

Așadar, preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România a transmis că primarii doresc adoptarea Codului Finanţelor Publice Local pentru a exista predictibilitate şi previzibilitate, menţionând că în acest an s-a revenit la un nivel al cotelor din impozitul pe venit mai mic decât cel stabilit în legea bugetului, iar acele cheltuieli nu au mai fost rambursate administraţiei publice. Boc a mai spus că în primele şase luni ale anului s-au întâmplat şi lucruri bune. 
 
“În cele şase luni de începutul anului sunt multe lucruri bune care s-au întâmplat, ne referim la cotele din impozitul pe venit, care în bună parte ne mulţumesc, chiar dacă ultima modificare de ultimă oră a atras anumite păreri contradictorii în AMR. Faptul că ele au crescut este parte plină a paharului şi pe aceea o subliniem.

De asemenea, faptul că asistenţa socială este acoperită în proporţie de 90% dacă şi în fapt prin rectificările fiscale se vor regăsi aceste sume în bugetele locale e un lucru de salutat. Până acum prevederea există, sperăm că se va continua cu alocarea aferentă procentului de minim 90%”, a declarat edilul Clujului, potrivit news.ro.
 
Primarul din Cluj-Napoca a menţionat că revenirea Poliţiei Locale la autorităţile locale a fost un lucru solicitat şi realizat. Un lucru nerealizat, anunţat de Boc, este costul standard per antepreşcolar. 
 
“De asemenea, sunt câteva lucruri care încă nu au fost realizate, ne referim aici la costul standard per antepreşcolar. Deşi există din 2011 Legea Educaţiei Naţionale, creşele astăzi au costul suportat aproape în integralitate de către primării în condiţiile în care costul standard la învăţământul preuniversitar există, costul standard la antepreşcolar nu există”, a transmis Emil Boc.
 
Fostul premier a precizat că primarii doresc adoptarea Codului Finanţelor Publice Locale prin care să fie oferite predictibilitate şi previzibilitate. 
 
“Adoptarea Codului Finanţelor Publice Locale prin care ne dorim predictibilitate şi previzibilitate. Faptul că aceste cote din impozitul pe venit se modifică anual ne lasă în situaţia în care bugetele nu se aprobă la nivel naţional până în 31 decembrie ne lasă câteva luni privaţi de drepturi financiare potrivit noii alocări bazate pe cotele din impozitul pe venit. Şi anul acesta s-a revenit la un nivel al cotelor mult mai mic faţă de cel stabilit în legea bugetului, acele cheltuieli nu au mai fost rambursate administraţiei publice”, a explicat preşedintele Asociaţiei Municipiilor.

Comenteaza