Boc, la ședința PEE: ''Primarii din Europa au demonstrat că pot ţine extremismul deoparte''

Boc, la ședința PEE: ''Primarii din Europa au demonstrat că pot ţine extremismul deoparte''

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat miercuri, în cadrul conferinţei organizate după şedinţa Grupului PPE din Parlamentul European, că primarii din Europa au demonstrat că pot ţine extremismul deoparte şi nu veţi găsi, decât cu rare excepţii, primari sau preşedinţi de consilii judeţenne cu orientări extremiste. Trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a ţine extremismul la uşă şi nu în interiorul procesului democratic fundamental, a mai spus primarul.

”Extremismul este forţa politică care poate pune în pericol viitorul Europei, viitorul democratic al Europei. Trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a ţine extremismul la uşă şi nu în interiorul procesului democratic fundamental. Primarii din Europa au demonstrat că pot ţine extremismul deoparte”, a spus primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc.

”Nu veţi găsi, decât cu rare excepţii, primari sau preşedinţi de consilii judeţenne cu orientări extremiste”, a mai arătat edilul liberal.

Boc a precizat că ”primarii sunt cheia unui viitor democratic al Europei, iar PPE a înţeles acest lucru şi a stabilit ca prioritate colaborarea dintre nivelul local, naţional şi european”.

”Toată politica, până la urmă e la nivelul local. primul contact direct al cetăţeanului european este cu administraţia locală şi de aceea PPE susţine atât de mult şi de puternic această relaţie directă cui cetăţeanul. Până la urmă, de acolo vine viitorul, de la votul dat de către cetăţean”, a arătat el, precizând că de la intrarea României în UE au fost aduşi în ţară peste 70 de miliarde de euro.

”Nu veţi găsi astăzi o localitate din România care să nu aibă un parc, o grădiniţă, un parc, un drum, fără bani europeni”, a mai afirmat Boc.

Comenteaza