Boc: "Nu am pus pe nimeni în funcţie pe bani"

Boc:
Primarul Clujului, Emil Boc, a negat din nou acuzaţiile aduse de fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, referitoare la faptul că acesta i-ar fi înmânat bani drept finanţare pentru partid.

Edilul a ţinut să sublinieze că pe parcursul carierei sale nu a acceptat niciodată mită. "Vreau să spun foarte clar că în întreaga mea viaţă publică nu am condiţionat punerea sau menţinerea în funcţie, la primărie sau la guvern, a cuiva, de achitarea unei sume pentru mine sau pentru partid.

Afirmaţiile lui Gabriel Sandu nu au acoperire şi nu îmi dau seama de ce le-a făcut. Dacă a dat bani la partid, aceştia se regăsesc în registre. Nu am fost citat de Direcţia Naţională Anticorupţie, dar dacă mă cheamă mă duc, sunt un cetăţean de bună credinţă", a afirmat vehement Boc.

Solicitat să comenteze informaţia că ar dori să acceadă la vârful puterii în PNL, edilul a răspuns scurt: "Sunt primarul Clujului, nu am alte aspiraţii politice". Gabriel Sandu, arestat preventiv în dosarul Microsoft-EADS, le-ar fi declarat anchetatorilor, în susţinerea solicitării de plasare în arest la domiciliu, că pe întreaga durată a mandatului său de ministru al Comunicaţiilor ar fi finanţat lunar PDL cu 300.000 de euro. El ar mai fi susţinut că i-ar fi înmânat aceşti bani direct şefului său, premierul de la acea vreme, Emil Boc.

"Pe întreaga perioadă a mandatului meu de ministru, am finanţat PDL cu sume lunare însumând circa 300.000 de euro în total. Aceste sume le-am înmânat direct şefului meu, Emil Boc, primul ministru al României. Recunosc şi admit, de asemenea, că am acceptat să finanţez partidul şi acţiunile sale, pentru a-mi facilita sprijinul politic şi a-mi menţine funcţia de ministru, dar şi poziţia în conducerea centrală PDL.

Mai precis, în cazul meu, aveam de adus la partid circa 5 milioane de euro, am avansat aceşti bani din fondurile personale, legale, şi le-am recuperat parţial în modalitatea expusă de Claudiu Florică, Dorin Cocoş şi Gheorge Ştefan. Practic, eu trebuia să particip la campania prezidenţială din 2009 cu patru milioane de euro", ar fi declarat Sandu, potrivit Antena 3.

Fostul premier a negat şi atunci acuzaţiile aduse, declarând că nu înţelege în ce context şi de ce a fost făcută o astfel de afirmaţie. "Resping categoric asemenea afirmaţii, dacă au fost făcute, nu am nicio legătură cu ele şi fac precizarea că, în calitate de prim-ministru, cu ocazia remanierii guvernamentale, l-am remaniat pe Gabriel Sandu din funcţia de ministru al Comunicaţiilor.

Din acest punct de vedere, dacă ai fi primit bani de la cineva pentru partid, cum l-ai fi remaniat? Nu înţeleg în ce context şi de ce a fost făcută o astfel de afirmaţie. Ce pot să certific este că nu are niciun fel de suport real", a spus Boc.

În dosarul Microsoft, oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru şi primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Gabriel Sandu, ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, de luare de mită şi spălare de bani. Instanţa supremă a dispus arestarea lor preventivă în 29 octombrie, ulterior mandatele de arestare fiind prelungite.

Comenteaza