Boc: Pentru două-trei luni înainte de alegerile la termen, merită declanşarea anticipatelor?

Boc: Pentru două-trei luni înainte de alegerile la termen, merită declanşarea anticipatelor?
Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, după întâlnirea cu USL, că se pune întrebarea dacă merită declanşarea alegerilor anticipate, cum propune opoziţia, cu doar două, trei luni înainte de alegerile la termen, arătând că este un lucru la care clasa politică trebuie să dea un răspuns.

Emil Boc a spus că în toamnă vor avea loc alegeri pentru Parlament, ceea ce va duce la formarea unui nou guvern, iar declanşarea alegerilor anticipate ar însemna în primul rând cel puţin o lună pentru pregătirea mecanismelor, două luni pentru dizolvarea Parlamentului şi încă trei luni pentru organizarea noilor alegeri.

"Deci, iată că trei cu doi, cu unul, şase luni de zile într-o formă extinsă, ar lua mecanismul formării unui nou guvern în baza alegerilor anticipate. Deci, suntem în luna februarie, şase plus doi ar însemna opt luni, deci am fi în august. Alegerile pot să fie în octombrie, din septembrie sau din octombrie se poate intra deja în campania electorală. Se pune întrebarea dacă pentru două-trei luni, raportat de la alegerile la termen, merită declanşarea mecanismului alegerilor anticipate", a explicat Emil Boc în legătură cu propunerea opoziţiei de declanşarea a alegerilor anticipate.

El a spus că la această întrebare trebuie să dea un răspuns clasa politică, atât puterea, cât şi opoziţia.

Întrebat dacă USL a cerut demiterea lui Traian Igaş pentru modul cum a fost gestionată manifestaţia de duminică din Bucureşti, Boc a spus că săptămâna viitoare în Parlament va fi o analiză pe această temă, unde va fi prezent şi ministrul de Interne.

El a adăugat că, în opinia sa, cetăţeanul trebuie să se simtă în siguranţă, oriunde se află, şi trebuie respins orice act de violenţă.

Întrebat dacă le-a cerut liderilor USL să anuleze mitingul de joi, Emil Boc a precizat că nu poate să ceară acest lucru opoziţiei, ar fi nedemocratic, deoarece dreptul la miting, la întrunirea paşnică, este garantat.

Întrebat dacă preşedintele Traian Băsescu i-a cerut demisia din fruntea Guvernului, Emil Boc a răspuns: "Nu am discutat aşa ceva".

Comenteaza