Boc, viitorul preşedinte al PNL? "Ce e în familie, ţii în familie. What happens in Vegas, stays in Vegas"

Boc, viitorul preşedinte al PNL? "Ce e în familie, ţii în familie. What happens in Vegas, stays in Vegas"

Liberalii discută intens în această perioadă despre organizarea congresului ordinar al partidului, la care va fi ales noul președinte. Primarul Clujului, Emil Boc, a dezvăluit dacă va lăsa Clujul pentru Bucureşti.

"Viitorul preşedinte de bloc sau de asociaţie de scară, pentru că se eliberează la mine o poziţie importantă. Se mută de la mine din bloc un om extrem de performant, care e preşedintele scării de bloc, şi acolo e cea mai grea funcţie, să ţineţi minte de la mine. Nu e cea de primar, nici de preşedinte PNL.

Sunt acolo şi cunosc la ce oră vi acasă, cum îţi plăteşti taxele, te cunosc, acolo nu stă lumea numa aşa. Mă interesează Clujul, v-am spus. Mă interesează ca, cu aceşti oameni buni de la Cluj, să ne facem o viaţă mai bună", a declarat edilul, la un post de radio local. El admis faptul că este la curent cu ceea se întâmplă în bucătăria internă a PNL, dar nu doreşte să dezvăluie informaţiile la o şuetă: "Ce e în familie, ţii în familie. What happens in Vegas, stays in Vegas". 

Calendarul congresului e prevăzut de statutul PNL și obligă partidul să organizeze alegeri în toate organizațiile locale și județene, care la rândul lor vor trimite delegații la congres. De aceea, în aceste momente au loc deja discuții intense în interiorul partidului în care se configurează balanța de putere la nivelul județelor, dat fiind că de aici vor veni voturile pentru viitorul președinte. 

Cel mai probabil, data congresului și a alegerilor județene premergătoare va fi stabilită în luna februarie de Consiliul Național al partidului. Miza este una enormă: în timp ce Ludovic Orban vrea un congres rapid, în iunie, în care să își reconfirme poziția de președinte, premierul Cîțu și contestatarii săi vor un congres în toamnă, astfel încât până atunci să se consolideze o alternativă.

Comenteaza