”Brother Marcel” s-a întors din Israel de la întâlnirea cu Netanyahu / Sute de români din Fâșia Gaza cer ajutor pentru evacuare

”Brother Marcel” s-a întors din Israel de la întâlnirea cu Netanyahu / Sute de români din Fâșia Gaza cer ajutor pentru evacuare
| Foto: https://www.facebook.com/guv.ro/

Premierul român Marcel Ciolacu s-a întors marți din Israel, unde a purtat discuţii cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Marcel Ciolacu a spus că este de datoria României să fie solidară cu Israelul, iar Benjamin Netanyahu i-a transmis că „ne consideră nişte fraţi”, numindu-l ”brother Marcel”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marți seară că, din datele la zi, sunt 350 de români în Fâşia Gaza, dintre care circa 250 au solicitat deja celulei de criză activată la nivelul Ministerului Afacerilor Externe să fie repatriaţi în România.

Întrebat dacă există o perspectivă rezonabilă de evacuare a românilor din Fâșia Gaza, premierul a răspuns că „este o echipă internaţională care lucrează la acest lucru”, a declarat Marcel Ciolacu marți seară la România TV, potrivit Agerpres.

Premierul a fost întrebat dacă există vreun ostatic de origine română sau cu cetăţenie română. „Nu există, nu există o astfel de informaţie. În schimb, am avut întâlnire cu două familii, care aveau o soră şi un copil care sunt de origine română, având bunicii din România. Ambele familii aveau ostatici în acest moment şi mi-au prezentat chiar filmuleţe trimise de către terorişti, cu ostatici”, a răspuns Ciolacu. 

Șeful Guvernului a confirmat faptul că autorităţile de la Bucureşti sunt în legătură şi cu autorităţile egiptene, având în vedere că repatrierea cetăţenilor români din Fâşia Gaza este preconizată a se produce la punctul de frontieră către Egipt.

Comenteaza