Buda: "Analfabetismul economic al guvernării PSD-ALDE împinge România spre o criză fără precedent!"

Buda: "Analfabetismul economic al guvernării PSD-ALDE împinge România spre o criză fără precedent!"
Daniel Buda, europarlamentar PPE | Foto: © European Union - Source: EP

Europarlamentarul clujean, Daniel Buda, spune că nivelul ridicat al inflației de sub guvernarea PSD-ALDE "afectează bunăstarea românilor, generând o scădere dramatică a nivelului de trai".

"Prin haosul economic generat, Guvernul PSD-ALDE își arată disprețul față de viitorul României', afirmă Buda, precizând că "de mai bine de doi ani, execuțiile bugetare arată dezastrul economic și vulnerabilitatea din ce în ce mai crescută a României".

Europarlamentarul atrage atenţia asupra faptului că, în ianuarie, a fost înregistrat cel mai prost excedent bugetar din ultimii ani, un excedent de trei ori mai mic decât cel din ianuarie 2018, acest lucru reprezentând "expresia incompetenței și iresponsabilității guvernului PSD-ALDE". 

Daniel Buda e de părere că "sub guvernarea PSD-ALDE, s-a creionat cel mai sumbru tablou al economiei: nivelul extrem de ridicat al inflației afectează bunăstarea românilor, generând o scădere dramatică a nivelului de trai", la care a contribuit şi instabilitatea sistemului fiscal şi devalorizarea leului, care au generat scumpiri în lanț ce au condus la prețuri inaccesibile pentru români. "Scumpirea alimentelor, a serviciilor, a gazelor, a carburanților, a energiei electrice reprezintă o lovitură puternică pentru românii deja falimentați de măsurile iresponsabile luate de guvernarea PSD-ALDE. Investițiile au scăzut alarmant, cheltuielile sunt din ce în ce mai reduse pentru proiectele finanțate din fonduri europene, iar cheltuielile de personal și asistență socială au crescut până la un nivel nesustenabil. Cheltuielile de personal au crescut cu peste 50%, în ultimii 2 ani", a precizat europarlamentarul.

Buda spune că prognozele economice pentru România sunt "din ce în ce mai dramatice, românii fiind extrem de vulnerabili" atât din punct de vedere economic, cât și social.

"Prin haosul economic creat și amplificat de tensiunile politice de la nivel guvernamental, PSD reușește să alunge investitorii străini, să izgonească populația spre state cu stabilitate economică și financiară. Acțiunile guvernanților PSD-ALDE depășesc logica economică, îngropând mediul de afaceri, sărăcind populația și punând sechestru pe România!", conchide Daniel Buda.

Comenteaza