Buda, critică la adresa guvernului PSD-ALDE: "O cangrenă urât mirositoare, care macină viața de zi cu zi a românilor"

Buda, critică la adresa guvernului PSD-ALDE: "O cangrenă urât mirositoare, care macină viața de zi cu zi a românilor"
Daniel Buda | Foto: European Parliament, Multimedia centre

Europarlamentarul de Cluj, Daniel Buda, acuză actualul Guvern că "dă cu piciorul miliardelor de euro de la Uniunea Europeană", bani pentru construcția de autostrăzi, alegând, în schimb, "să îngroape generații întregi de români în datorii".

Europarlamentarul clujean Daniel Buda susţine că Guvernul PSD-ALDE "joacă alba-neagra cu autostrăzile, îndatorând românii pentru generații întregi":

"Guvernului PSD-ALDE îi miros banii europeni obținuți gratis de la UE, iar în tot acest timp încearcă parteneriatele publice-private care ajung și acelea fără niciun rezultat concret. PSD a anunțat că s-a ajuns în faza finală a procedurilor pentru începerea construcției autostrăzii Ploiești-Brașov, în parteneriat public-privat, acest lucru în condițiile în care România are la dispoziție prin Programul Operaţional de Infrastructură Mare 9,2 miliarde de euro, bani europeni pentru perioada 2014-2020. Sub guvernarea PSD-ALDE, rata de absorbție a fondurilor europene destinate infrastructurii mari a ajuns doar la 17%.

Incapacitatea acestei guvernări letargice de a absorbi banii puși pe masă de Comisia Europeană reprezintă un atentat la siguranța cetățenilor români și la bunăstarea acestora. Cei din coaliția PSD-ALDE aruncă cu praf în ochii românilor atunci când vorbesc despre parteneriatele publice-private, preferând o astfel de soluţie pe de-o parte pentru a ascunde incompetenţa în absorbţia şi gestionarea fondurilor europene, un capitol la care suntem statul cel mai deficitar din Uniunea Europeană şi, pe de altă parte, pentru a satisfice interesele firmelor de casă ale PSD şi ALDE.

Actualul Guvern dă cu piciorul miliardelor de euro de la Uniunea Europeană, expunându-i pe români la accidente rutiere pe drumuri peticite și îndatorând statul și așa împovărat. În ultimii 2 ani de guvernare pesedistă, datoria statului a crescut cu 9,4 miliarde euro, ajungând astfel la o datorie totală de 69.4 miliarde de euro. Împrumutul masiv de 9,4 miliarde de euro făcut de Guvernul PSD-ALDE ar fi putut evitat prin atragerea fondurilor europene. Vorbim de o sumă echivalentă cu suma pe care România a primit-o pentru dezvoltarea infrastructurii mari din partea Uniunii Europene", susţine  Buda.

Preşedintele PNL Cluj spune că "este inadmisibil ca românii să beneficieze de miliarde de euro din partea UE pentru construcția de autostrăzi, iar guvernul PSD-ALDE să aleagă să îngroape generații întregi de români în datorii".

"Coaliția PSD-ALDE rămâne o guvernare plină de „gropi" care atentează la siguranța și viitorul românilor. Singura soluție pentru redresarea României este un vot masiv la următoarele alegeri, al tuturor românilor care s-au săturat de incompetența inimaginabilă a Guvernului PSD-ALDE", conchide europarlamentarul Daniel Buda.   

Comenteaza