Buda despre Ponta: atacă ordinea de drept a Statului român

Buda despre Ponta: atacă ordinea de drept a Statului român
Gestul premierului Victor Ponta de a nu respecta decizia Curţii Constituţionale a României, reprezintă un atac la ordinea de drept a statului român şi a principiilor democratice. De-a lungul timpului, nici un politician al acestei ţări nu şi-a permis să ignore deciziile Curţii Constituţionale a României, indiferent de rangul avut, spune preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda.

 

El spune că atitudinea lui Ponta este "impardonabilă". "A ignorat cu bună ştiinţă o decizie dată de o instituţie a statului, îl plasează pe acesta într-o zonă al unui derapaj politic inacceptabil", spune el.

"Iată că, după furtul intelectual mai mult decât dovedit, atât la nivel intern cât şi internaţional, imaginea României este iarăşi afectată datorită aroganţei, incompetenței şi amatorismului acestui premier, incapabil de a înţelege statutul european al României de astăzi şi cu atât mai puţin tot ceea ce înseamnă respectarea deciziilor instituţiilor statului. Prin acest mod de a ignora legea fundamentală, Victor Ponta îşi arată dispreţul nu numai faţă de cetăţenii acestui stat, ci şi faţă de tot ceea ce semnifică spaţiul european şi internaţional. Este regretabil că România trebuie să fie iarăşi subiect de dezbatere datorită indiferenţei manifestate de şeful Guvernului în ceea ce priveşte respectarea rigorilor legislative", a declarat Buda într-un comunicat de presă.

Vezi aici ce s-a întâmplat

Comenteaza