Buda, despre prestaţia ministrului Agriculturii în PE : "30 de întrebări, niciun răspuns. O prestație inacceptabilă"

Buda, despre prestaţia ministrului Agriculturii în PE : "30 de întrebări, niciun răspuns. O prestație inacceptabilă"
Daniel Buda, europarlamentar PPE | Foto: © European Union - Source: EP

Europarlamentarul de Cluj, Daniel Buda, se arată dezamăgit de prioritățile Președinției României prezentate în cadrul Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a Parlamentului European de către ministrul Agriculturii, Petre Daea.

"De regulă, o astfel de oportunitate este oferită statului membru pentru a-și demonstra viziunea, competența și capacitatea de a gestiona dosarele dificile dintr-o astfel de poziție. Prestația acestuia, din păcate, a stârnit neumulțumiri cvasi- generalizate în rândul europarlamentarilor, inclusiv în propriul grup politic, și anume cel al socialiștilor", a declarat Buda. 

Deputații europeni au ridicat o serie de probleme punctuale legate de răspândirea Pestei Porcine Africane, egalizarea plăților în cadrul procesului de convergență, fenomenul acaparării terenurilor extrem de prezent, inclusiv în România, dar și în Germania de Est, mult discutata plafonare, lipsa forței de muncă, relația cu Mercosur, rolul și locul femeilor în agricultură, corupția inclusiv în România în procesul absorbției fondurilor europene și nu numai. În total peste 36 de întrebări au fost puse și o audiență numeroasă aștepta o dezbatere serioasă.

"Din nefericire, aceste întrebări fie au rămas în eter, fie au primit un răspuns, de genul "buruienile au semințe multe și se răspândesc". Domnul ministru Daea le-a promis europarlamentarilor, la fel ca Moș Crăciun, că le va expedia o scrisoare în care le va răspunde la întrebări, încălcând astfel uzanțele din Parlamentul European, ceea ce a stârnit până și amuzamentul interpreților din cabine", a expliact europarlamentarul PNL de Cluj. 

Daniel Buda speră ca soluțiile la problemele fermierilor europeni din dosarele ce urmează a fi soluționate în timpul Președinției Rotative să nu rămână doar la stadiul de promisiuni. "Fermierii europeni, inclusiv cei din România, au probleme concrete și, în același timp, au nevoie de soluții concrete. Din păcate, se pare că actuala Președinție Rotativă asigurată de guvernarea PSD- ALDE trăiește într-o lume paralelă și, din nefericire, paralelă cu realitățile europene", a conchis eurodeputatul clujean. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza