Buda: Epidemie de incompetenţă în gestionarea cazurilor de gripă! PSD-ALDE întoarce România în Evul Mediu!

Buda: Epidemie de incompetenţă în gestionarea cazurilor de gripă! PSD-ALDE întoarce România în Evul Mediu!

Europarlamentarul clujean, Daniel Buda, acuză guvernul PSD-ALDE de incompetenţă în gestionarea cazurilor de gripă şi se întreabă de ce a fost nevoie să moară zeci de persoane ca autorităţile să decreteze epidemia.

"Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor a anunțat faptul că România este ţara europeană cu cele mai multe cazuri de gripă, la un pas de nivelul roșu de alertă. În ultimele 3 săptămâni, 54 de români au decedat din cauza gripei, în timp ce în spitale şi farmacii încă nu sunt suficiente doze de vaccin antigripal. Astăzi a fost anunţată oficial epidemia de gripă de către Ministerul Sănătăţii. 
În acest caz, ne întrebăm, şi nu doar retoric, de ce a fost nevoie să moară 54 de români astfel încât ministerul Sănătăţii să decreteze epidemia de gripă la nivel naţional?", a scris Daniel Buda, miercuri dimineaţa, pe Facebook.

Preşedintele PNL Cluj consideră că România se confruntă şi cu o "epidemie de incompetenţă crasă a autorităţilor în privinţa gestionării cazurilor de gripă" şi afirmă că "PSD-ALDE întoarce România în perioada Evului Mediu!".

"Care sunt motivele pentru care ministerul Sănătăţii nu a asigurat din timp stocurile de medicamente şi de vaccin antiviral în spitale şi farmacii?
De ce ministerul Sănătăţii nu s-a asigurat că există suficiente stocuri de echipamente de protecţie şi de dezinfectanţi în spitale care să împiedice răspândirea gripei?
A solicitat ministerul Sănătăţii sprijin financiar şi/sau logistic de la Comisia Europeană şi de la alte intituţii europene, astfel încât să existe o gestionare eficientă a răspândirii bolii?", mai întreabă Buda, adăugând că la aceste întrebări trebuie să răspundă ministrul Sănătăţii, doamna Sorina Pintea, "principala vinovată de escaladarea virusului gripei în România".

Politicianul clujean afirmă că "în România anului 2019 se moare din cauza gripei aşa cum, de altfel, în 2018, zeci de copii din ţara noastră au decedat din cauza rujeolei", în timp ce "tone de medicamente şi de vaccinuri stau nefolosite în depozitele din ţară, în timp ce aparatura medicală achiziţionată cu zeci de milioane de euro fonduri europene stă abandonată în subsolurile pline de igrasie ale spitalelor, în timp ce spaţiul audiovizual este invadat de reclame la medicamente".

"Oare câţi români trebuie să mai moară astfel încât acest Guvern profund incompetent şi lipsit de orice urmă de bun simţ să îşi dea demisia?", întreabă Daniel Buda şi spune că, în calitatea sa de membru al Parlamentului European, va adresa Comisiei Europene o scrisoare prin care va solicita să i se comunice "care sunt instrumentele pe care instituţia le are la îndemână astfel încât România să beneficieze de sprijin financiar şi logistic în vederea prevenirii şi menţinerii sub control a gripei".

Comenteaza