Buda, funcție importantă la Bruxelles. Europarlamentarul clujean, ales vicepreședinte al Comisiei de Agricultură

Buda, funcție importantă la Bruxelles. Europarlamentarul clujean, ales vicepreședinte al Comisiei de Agricultură
| Foto: Facebook/Daniel Buda

Europarlamentarul clujean, Daniel Buda, am fost ales în funcția de vicepreședinte al Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală a Parlamentului European.

Fermierii români vor avea, începând de astăzi, un reprezentant în conducerea Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală a Parlamentului European, după ce președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, a fost ales vicepreședinte în Comisia de Agricultură și Dezvoltare Rurală a Parlamentului European.

"Astăzi, în Comisia de Agricultură și Dezvoltare Rurală a Parlamentului European, am fost ales în funcția de vicepreședinte al comisiei. În Parlamentul European de la Bruxelles a avut loc prima reuniune a Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală, ocazie cu care a fost aleasă, prin vot secret, o parte a structurii de conducere pentru următorii doi ani și jumătate. Astfel, pentru poziția de președinte al Comisiei a fost ales europarlamentarul Norbert Lins, membru al Grupului PPE. Pentru posturile de vicepreședinte a fost ales europarlamentarul Francisco Guerreiro, membru al Grupului Verzilor și, de asemenea, am fost ales și eu în această funcție", precizează europarlamentarul într-o postare pe Facebook.

Buda spune că într-o ședință viitoare, urmează să mai fie aleși încă 2 vicepreședinți și le mulțumește "celor 37 de colegi" care i-au acordat încrederea lor pentru a obține această "poziție extrem de importantă pentru Grupul Partidului Popular European, pentru Partidul Național Liberal și pentru România". 

Europarlamentarul PNL le transmite fermierilor români că va continua să le apere și să le reprezinte drepturile și interesele în Europa.

"Fără îndoială, cea mai importantă prioritate a mea în noua calitate de vicepreședinte al Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală a Parlamentul European este să continui ceea ce mi-am asumat încă de la începutul primului mandat: să apăr și să reprezint drepturile și interesele fermierilor români în Europa. 
În următorii ani, mă voi bate astfel încât România să poată dezvolta sectorul de procesare al produsului brut din agricultură, iar acesta să nu mai fie exportat, apoi importat sub formă de produs finit.
Alte obiective pe care le voi avea în acest mandat, pentru sectorul agricol, se referă la creșterea nivelul subvenției la hectar în România, astfel încât să ajungă la nivelul mediu din Uniunea Europeană, simplificarea procedurilor pentru accesarea fondurilor europene și debirocratizarea sistemului, accelerarea procesului de cadastrare pentru a evita pierderea fondurilor europene pentru exercițiul financiar 2021-2027, precum și creșterea gradului de asocierea în agricultură, astfel încât fermierii să poată să își dezvolte capacitățile de producție.
Obiectivele românilor și în mod special ale fermierilor vor reprezenta prioritățile mele!", spune Daniel Buda. 

Comenteaza