Buda: "Guvernul PSD-ALDE nu face altceva decât să accidenteze mortal fondurile europene"

Buda: "Guvernul PSD-ALDE nu face altceva decât să accidenteze mortal fondurile europene"
Daniel Buda, europarlamentar PPE | Foto: © European Union - Source: EP

Președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, atrage atenţia asupra nivelului redus al absorbției fondurilor europene din România şi afirmă că această situaţie este o consecinţă a "incompetenței și incapacităţii guvernului PSD-ALDE".

"Uniunea Europeană îți dă fonduri, dar nu îți bagă în traistă!", scrie la începutul postării sale de pe Facebook, europarlamentarul clujean Daniel Buda, parafrazând un vechi proverb românesc.

"O nouă reacție de la nivel european confirmă incompetența și incapacitatea guvernului PSD-ALDE de a absorbi fondurile europene. Comisarul european pentru politici regionale, doamna Corina Crețu, a redat situația reală a gradului îngrijorător de redus al absorbției fondurilor europene din România.

Conform informațiilor din platforma de date deschisă, din cele 30,8 de miliarde de euro de care țara noastră beneficiază, România a accesat 26% (7,8 miliarde de euro), din care cea mai mare parte, 20% (6,12 miliarde), o reprezintă plățile inițiale, 4% prefinanțările inițiale și 2% prefinanțările anuale", spune Buda.

Europarlamentarul clujean spune că "guvernul PSD-ALDE nu face altceva decât să accidenteze mortal fondurile europene". "Este absolut inexplicabil cum într-o țară care are nevoie stringentă de investiții, guvernanții să își bată joc de banii europeni, singura salvare pe care o avem.

Românii circulă pe drumuri impracticabile, se tratează în spitale care mai degrabă sunt bombe biologice, învață în școli cu toaletă în curtă, iar răspunsul guvernanților la toate aceste probleme reale este să dea cu piciorul la șansa sigură de dezvoltare a României prin fonduri europene", afirmă politicianul clujean.

"Gradul scăzut de aborbție a fondurilor europene ar trebui să stârnească îngrijorări în rândul fiecărui cetățean din România a cărui viață este afectată de incompetența PSD-ALDE. Să existe bani puși la dispoziție pentru dezvoltarea durabilă a țării de către Comisia Europeană, iar guvernul să aleagă să îi ignore cu bună știință reprezintă un act de sabotare a intereselor naționale.

Indiferența și incompetența guvernului PSD-ALDE riscă să îi îngroape pe români în sărăcie și să arunce România în afara scenei europene!", conchide Daniel Buda. 

Comenteaza