Buda îi cere lui Ponta să studieze cum se promovează în instanţele de judecată

Buda îi cere lui Ponta să studieze cum se promovează în instanţele de judecată
După ce preşedintele PSD Victor Ponta a declarat că urgentarea adoptării legii de modificare a procedurii de numire a judecătorilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se face din „dorinţă de control politic". Deputatul clujean Daniel Buda, preşedintele Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi din Camera Deputaţilor, susţine că declaraţiile acestuia sunt „iresponsabile".
">

„Domnul Ponta este deranjat de poziţia publică exprimată de şeful statului faţă de blocarea procesului legislativ de la Senat, care vizează adoptarea Legii asistenţei sociale şi a Legii de modificare a procedurii de numire a judecătorilor ÎCCJ", a declarat Buda într-un comunicat de presă. El îi sugerează lui Ponta să studieze procedura de promovare de la celelalte instanţe judecătoreşti, respectiv de la judecătorie la tribunal, sau de la tribunal la curtea de apel.

„La toate aceste instanţe promovarea se face pe baza unui concurs de verificare a cunoştinţelor. Aceeaşi modalitate de promovare şi selecţie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie am propus-o şi noi la Camera Deputaţilor, împreună cu colegii parlamentari de la PSD şi PNL ca fiind cea mai democratică formă de promovare", a adăugat Buda.

Comenteaza