Bugetul MApN pentru 2012, aprobat de Comisiile de parlamentare de buget

Bugetul MApN pentru 2012, aprobat de Comisiile de parlamentare de buget
Comisiile de buget, finanţe au avizat, miercuri, fără amendamente, cu 23 voturi "pentru" şi 14 "împotrivă", bugetul MApN pentru 2012, în sumă de 7,57 miliarde de lei, reprezentând 1,31% din PIB.

Secretarul de stat în MApN Mihai Vasile Ozunu a precizat că, deşi Ministerul a solicitat pentru 2012 un necesar de 14,25 miliarde de lei reprezentând 2,38% din PIB, aşa cum România s-a angajat la intrarea în NATO, a primit 7,57 miliarde de lei, reprezentând 1,31% din PIB, din cauza situaţiei economice actuale.

El a adăugat că bugetul pe 2012 este totuşi mai mare cu 60 de milioane de euro faţă de anul trecut şi că că s-a aplicat o reducere cu 40% la capitolul bunuri şi 60% la dotări cu aparatură. El a dat asigurări că şi în această situaţie România va reuşi să asigure apărarea naţională şi să participe la misiunile din teatrele de operaţii din străinătate.

"Capacitatea de apărare a ţării nu este afectată, misiunile le putem îndeplini", a spus Ozunu, la întrebările parlamentarilor.

La întrebarea dacă în bugetul MapN sunt prevăzute fonduri pentru achiziţionarea de avioane, Ozunu a precizat că "se caută soluţii pentru achiziţionarea unui avion multirol".

E a mai spus că necesarul locuinţelor pentru MApN este de 10 mii şi se va putea asigura 9 mii de locuinţe.

Unii parlamentari şi-au arătat nemulţumirea faţă de faptul că nu sunt utilizate cazărmile dezafectate, că nu se face nimic cu acestea şi cu terenurile aferente, deşi acestea nu au "nici uşi, nici ferestre".

Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, nu a participat la avizarea bugetului ministerului pe care îl conduce, fiind plecat într-o delegaţie în China.

 

Etichete
Comenteaza