Buşoi: PSD nu mai merită să guverneze România. PNL trebuie să încerce să construiască o nouă majoritate

Buşoi: PSD nu mai merită să guverneze România. PNL trebuie să încerce să construiască o nouă majoritate
Secretarul general interimar al PNL, Cristian Buşoi, candidat la şefia partidului, a declarat vineri că PSD nu merită să mai guverneze după ”circul politic ieftin”, afirmând că PNL trebuie să încerce, după Congres, să construiască o nouă majoritate care să guverneze.

"PNL după ce mâine îşi clarifică conducerea trebuie foarte repede să strângă rândurile, să gândească o strategie foarte clară şi să folosească această oportunitate pentru a întări forţa partidului. PSD, nu mai merită să guverneze România şi PNL trebuie să încerce să construiască o nouă majoritate. Dar, sigur, în mod evident totul depinde de ceea ce se va întâmpla în următoarele zile şi PNL trebuie să fie foarte pragmatic, eficient şi hotărât să lupte pentru binele României şi să arate cât de greşită este această strategie a PSD", a declarat secretarul general interimar al PNL Cristian Buşoi.

Cristian Buşoi a spus că liberalii vor stabili luni cum se vor poziţional faţă de moţiunea de cenzură.

"Luni dimineaţă se va lua în discuţie, PNL va lua o decizie despre cum ne poziţionăm. Opinia mea este că nu ar trebui să facem jocul nici uneia dintre facţiunile care luptă pentru putere în PSD, nu avem de ce să facem jocul domnului Dragnea, Tăriceanu, pentru că în mod clar nu au adus argumente convingătoare, ci doar frustrările şi nevoia de control total asupra Guvernului. Dar, o decizie finală PNL o va lua după Congres şi va fi anunţată publicului la momentul potrivit", a afirmat Buşoi.

Liberalul a calificat criza generată de PSD-ALDE drept "un circ politic ieftin".

"Este greu de crezut pentru cineva care îşi construieşte o carieră în România, care vrea să trăiască într-o ţară civilizată, să accepte agresivitatea preşedintelui PSD, care din obsesia de control şi poate din frustarea că nu poate fi prim-ministru că este condamnat penal şi pentru că nu are un control total asupra guvernului, astăzi dinamitează propriul guvern pe care l-a girat şi l-a susţinut cu mult timp în urmă. Eu cred că PSD va plăti electoral", a spus Cristian Buşoi.

 

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza