Tăriceanu se retrage din cursa pentru prezidenţiale

Tăriceanu se retrage din cursa pentru prezidenţiale

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a decis retragerea sa din cursa pentru prezidenţiale, anunţul fiind făcut în şedinţa Biroului Politic Național (BPN) au declarat surse politice, pentru Mediafax.

ALDE şi Pro Romania discută susţinerea lui Mircea Diaconu la preşedinţie. Potrivit surselor citate, liderul ALDE şi-a anunţat colegii de intenţia sa, iar un anunţ oficial va fi făcut în şedinţa de luni.

În acest context, spun reprezentanţi ai partidului, ultimatumul dat PSD privind guvernarea şi restructurarea guvernului este cu atât mai serios, deoarece nu mai există discuţii cu privire la faptul că ALDE încearcă un şantaj pentru a obţine susţinerea liderului formaţiunii la Palatul Cotroceni.

Aceleaşi surse politice au mai spus, pentru Mediafax, că în şedinţa BPN de luni s-a mers pe varianta unei alianţe cu Pro Romania. Cele două partide vor să îl susţină pe Mircea Diaconu, fost europarlamentar, la prezidenţiale. De altfel, Diaconu a afirmat, într-un interviu la RFI, că a fost chemat la discuţii cu ALDE şi Pro România în vederea susţinerii sale în cursa prezidenţială. Actorul şi-a anunţat duminică intenţia de a candida.

”După cum arată lucrurile, apropo de telefonul de aseară târziu şi de faptul că mă duc acum la discuţiile astea, probabil că aşa şi va fi, însă nu mă duc să negociez, ci mă duc să înţeleg termenii şi da, să negociez, dacă vreţi sau să securizez termenii relaţiei. Statutul meu de independent rămâne foarte clar, obligatoriu, pentru că ăsta este, ăsta trebuie să fie al unui preşedinte”, a spus Diaconu.

Comenteaza