Campania pe Facebook a candidaţilor la primărie. Între selfie-uri şi fotografii cu pălării de cowboy FOTO

Campania pe Facebook a candidaţilor la primărie. Între selfie-uri şi fotografii cu pălării de cowboy FOTO
Toţi cei zece candidaţi la funcţia de primar al Clujului sunt prezenţi pe cea mai populară reţea de socializare din ţara noastră, Facebook.

Unii dintre aceştia au chiar şi pagini proprii de internet şi sunt prezenţi şi pe alte reţele de socializare, cum ar fi de exemplu Instagram. Nu toţi însă sunt la fel de activi.

Primarul în funcţie, Emil Boc, numit de presă şi „primarul Facebook", pentru că are aici în fiecare săptămână o emisiune live de dialoguri cu cetăţenii, este destul de activ şi în această perioadă de campanie. Toate evenimentele la care participă primarul sunt relatate aici, iar odată cu începerea campaniei electorale au început să fie postate fotografii şi filmuleţe de la întâlnirile cu alegătorii din cartierele oraşului. Reţeta folosită este cea care deja l-a consacrat pe edil, strângeri de mână cu alegătorii, notarea problemelor în carneţel şi nelipsitele promisiuni că „se va rezolva" (Foto).

Candidatul independent Octavian Buzoianu, multimilionar prezent în topul Forbes, a intrat şi el în febra campaniei electorale on-line. Pe pagina sa de Facebook are şi el fotografii şi filmuleţe de la întâlnirile şi emisiunile tv şi radio la care participă, dar şi fotografii electorale, cu o pălărie în târgul oraşului sau cu o lopată la sădirea unui copac (Foto). Octavian Buzoianu are şi un cont pe Instagram, reţea folosită în special de vedete şi de tinerii dornici să-şi etaleze cele mai reuşite selfie-uri.

Anna Horvath, candidatul UDMR este prezentă pe Facebook cu fotografii de la sediul de campanie dar şi de pe panourile publicitare din centrul oraşului (Foto). Celălalt candidat maghiar, reprezentând PPMP, Erno Francsali, este o prezenţă originală pe reţeaua de socializare, fotografia sa fiind însoţită de titulatura „Cetaţean de rangul doi". Are şi el fotografii cu afişul său electoral cu mesaje în limbile română şi maghiară.

De pe pagina de Facebook a candidatului PMP, Adrian Gurzău, nu lipseşte celebra de-acum fotografie în care apare cu capul în jos şi ne anunţă lămuritor că „nu-i picat din cer", doar vede „Clujul altfel". Fotografiile cu Traian Băsescu şi cu echipa de campanie sunt la loc de cinste iar mai în josul paginii le găsim şi pe cele cu Elena Udrea (Foto). Gurzău are şi pagina sa proprie de internet, dar „meniul" este cam acelaşi.

Liviu Alexa, candidatul Partidului Mişcarea Liberală, este foarte activ în mediul on-line. Dincolo de articolele pe care le semnează în ziarul propriu, are pagini personale atât pe Facebook şi Instagram, cât şi propria pagină web. Alexa a postat informaţii despre programul său şi selfie-uri cu simpatizanţi, dar şi multe fotografii şi filmuleţe cu trimitere la critici ale principalilor adversari, Emil Boc şi Octavian Buzoianu (Foto).

Tânăra avocată Irina Pop, de 31 de ani, candidat din partea partidului M10 la primărie, nu are pe pagina de Facebook foarte multe informaţii despre cum vede administrarea oraşului, dar nu se abate de la principală temă a partidului, afişând o fotografie împreună cu câţiva tineri, cu măşti pe faţă, cu mesajul „Corupţia ucide! Ai curajul să schimbi ceva!" (Foto). Nici candidatul Partidului Puterii Umaniste, fosta glorie a baschetului clujean, Bruno Roschnafsky, nu are foarte multe referiri la lupta electorală, una din recentele fotografii postate pe Facebook având doar mesajul „Învingem împreună pentru Cluj-Napoca" (Foto).

Mircia Giurgiu, fost parlamentar şi lider sindical, are cont pe reţeaua de socializare dar a postat mai mult fotografii cu prieteni şi cu colegi de partid sau de la acţiuni sindicale şi mai nimic despre programul său şi despre campania electorală pentru primăria Cluj-Napoca (Foto). Candidatul UCDR la primărie, David Ille (Foto) ne anunţă pe pagina proprie de Facebook că reprezintă un partid nou pentru o altfel de politică şi are foarte multe fotografii de la lansarea candidaţilor proprii la alegerile locale din iunie. 

 

Comenteaza