Campanie de plafonare a prețurilor la electricitate și gaze la Cluj

Campanie de plafonare a prețurilor la electricitate și gaze la Cluj
| Foto: digi24.ro

PSD Cluj demarează o campanie de strângere a semnăturilor pentru plafonarea facturilor la energie și gaze, intitulată #JosFacturile!

Potrivit reprezentanților PSD Cluj, proiectul social-democraților este singura soluție concretă care garantează – până la primăvară – menținerea facturilor energetice ale tuturor consumatorilor casnici la un nivel suportabil.

Aceștia susțin că semnăturile cetățenilor reprezintă un apel la toți parlamentarii să voteze Legea PSD care poate reduce imediat prețurile din facturile la electricitate (cu 43%) și la gaze naturale (cu 23%) și care compensează scumpirile plătite de cetățeni în perioada martie-septembrie.

Proiectul PSD protejează majoritatea consumatorilor casnici de situația iminentă a dublării facturilor la electricitate și gaz. Majorarea acestora reprezintă un cost suplimentar de 5676 de lei pe an, aproximativ 1200 de euro, pentru fiecare gospodărie de salariați din România. Legea oferă și o compensație a scumpirilor plătite deja de consumator, egală cu 50%, până la momentul intrării în vigoare a legii.

Stimați cetățeni clujeni,

În toate organizațiile PSD din județul Cluj, reprezentanții și membrii social democrați vor explica românilor avantajele acestui proiect care nu doar că blochează, pentru 6 luni, scumpirea facturilor la energie și gaze naturale, dar oferă consumatorilor și o compensație pentru majorările de preț operate deja de furnizori.

Oricine poate semna pentru susținerea acestui proiect, la sediile organizațiilor PSD din județ, și în punctele special amenajate,  respectând toate măsurile de siguranță în vigoare.

Petiția poate fi semnată și la următoarea adresă: https://www.psd.ro/plafonare-preturi-energie/ 

Vă invităm să susțineți aceasta ințiativă! Alăturați-vă și semnați pentru plafonarea prețurilor la facturile de energie și gaz”, au transmis reprezentanții social-democraților clujeni.

Comenteaza