Cancelarul Austriei tot nu o vrea pe România în Schengen. Rareș Bogdan: „Negocierile continuă. Se fac presiuni”

Cancelarul Austriei tot nu o vrea pe România în Schengen. Rareș Bogdan: „Negocierile continuă. Se fac presiuni”

Europarlamentarul liberal se arată optimist că România va reuși până la urmă să adere pe deplin la spațiul Schengen.

Prim-vicepreședintele PNL a declarat joi, în emisiunea Studio Politic, la Digi24, după ce cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a anunțat că țara sa se opune în continuarea aderării României la Schengen, că negocierile în acest sens continuă și că se fac presiuni ca Austria să-și schimbe poziția.

Congresul PPE nu a fost nu a fost organizat pentru Karl Nehammer, nu a fost organizat pentru a purta negocieri cu 2-3 mii de oameni, 700 de jurnaliști, 800 de oameni din staff și vreo 1.500 de delegați și 15 șefi de stat pentru a negocia cu Karl Nehammer. Negocierile continuă, cum am intrat în Schengen aerian și se va vedea pe 30 martie, când românii vor circula fără să mai fie nevoit să-și prezinte pașapoartele la intrarea în țările Uniunii Europene sau la intrarea în România, acest lucru sunt convins că pe bază de negocieri și continuând presiunea, care nu va continua doar din partea României, ci și din partea oficialilor europeni. Pentru că problema non prezenței în spațiul Schengen a României nu mai e doar problema și a Austriei, ci și o problemă ce ține de funcționarea Uniunii Europene și de modul în care un membru dintr-o țară mică a Uniunii Europene reușește să blocheze decizii firești”, a declarat Rareș Bogdan, potrivit digi24.ro.

Karl Nehammer a transmis joi, după întâlnirea pe care a avut-o cu președintele Klaus Iohannis, că Austria se opune în continuare aderării României la Schengen, argumentând că „sistemul Schengen nu funcționează și prin urmare nu poate fi extins”. 

„Am vorbit foarte deschis (cu președintele Klaus Iohannis - n.r.) și despre obiecțiile Austriei față de extinderea rapidă a spațiului Schengen. Poziția Austriei rămâne clară și neschimbată: În prezent, sistemul Schengen nu funcționează, prin urmare nu poate fi extins”, a scris Karl Nehammer joi într-un mesaj pe Twitter, după întâlnirea cu Klaus Iohannis. Mai multe detalii AICI.

Cancelarul Austriei tot nu o vrea pe România în Schengen. Rareș Bogdan: „Negocierile continuă. Se fac presiuni”

Comenteaza