Candidaţii PDL îşi vor prezenta la Cluj proiectele pentru România VIDEO

Candidaţii PDL îşi vor prezenta la Cluj proiectele pentru România VIDEO
PDL caută un candidat care să se poată lupta cu Crin Antonescu, poate chiar şi cu Victor Ponta, la alegerile prezidenţiale din 2014. Cătălin Predoiu, Gheorghe Falcă şi Simona Creţu sunt democrat-liberalii care aspiră la fotoliul de la Cotroceni. Cei trei îşi vor prezenta proiectele joi, la Cluj, iar sâmbătă membrii PDL din regiunea de nord-vest sunt chemaţi la urne pentru a vota candidatul partidului la Preşedinţia României. Prima rundă de alegeri interne regionale a avut loc săptămâna trecută, în nord-est, unde Cătălin Predoiu a obţinut aproape 90% din voturi.

Alegerile interne din regiunea nord-vest, care cuprinde judeţele Cluj, Sălaj, Satu Mare, Maramureş, Bistriţa Năsăud şi Bihor, vor avea loc sâmbătă, de la ora 9 dimineaţa până la ora 17.00, în 7 secţii de votare. Fostul preşedinte al PDL, Emil Boc, a declarat că nu se poate pronunţa cu privire la niciunul dintre cei trei candidaţi.

"Nu ştiu că nu i-am văzut pe niciunul în competiţie. Să vină la Cluj, sunt bine veniţi pentru că suntem cel mai primitor oraş din Uniunea Europeană. Dreapta trebuie să aibă un singur candidat la prezidenţiale pentru a învinge stânga, dacă dorim cu adevărat să câştigăm şi din punctul meu de vedere va trebui să trecem peste multe orgolii şi să vedem un interes general şi anume ca România să aibă o guvernare de dreapta", a spus Emil Boc.

Nici vicepreşedintele PDL, Alin Tişe, nu a vrut să anunţe pe cine susţine.

"Din punctul meu de vedere candidatul ideal care va Întruni cele mai multe voturi va fi candidatul ideal aşa cum este văzut el de membrii de partid. Odată ales prin vot direct va avea susţinerea tuturor organozaţiilor aşa încât PDL să poată să recâştige preşidenţia României în 2016", a spus Tise.

Competiţia internă din PDL este o premieră în România, iar modelul american al alegerilor preliminare pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale aduce un plus în interiorul partidului, se laudă democrat-liberalii.

"Evident că o să-mi exercit acest drept de vot, dar nu o să vă dezvălui pe cine pentru că nu vreau să-l infuenţez pe niciun coleg de-al meu. Apreciez că este un exerciţiu democratic în interioirul unui partid care aduce plus valoare în viaţa internă de partid", a declarat Daniel Buda.

Pentru a-i putea convinge pe colegii lor că merită să fie votaţi Cătălin Predoiu, Gheorghe Falcă şi Simona Creţu îşi vor prezenta joi, de la ora 18.00, la Casa de Cultură a Studeţilor, proiectele lor pentru România.

"Prefer să mă abţin, să nu dau o anumită preferinţă tocmai pentru a nu-i infuenţa pe colegii mei, pentru că mulţi colegi din PDL se uită la Realitatea TV, dar este important ca la vor să vină cât mai mulţi pentru a-şi contura opţiunea pe care şi-au conturat-o. Vom avea şi o prezentare a celor 3 programe alternative astfel încât cei doritori pot să aleagă în cunoştinţă de cauză".

Prima rundă a alegerilor preliminare a avut loc sâmbătă, în regiunea de nord-est. Procesul electoral va continua sâmbătă, în regiunea nord-vest.

Reporter: Anca Baciu
Imagine: C.Rus/R.Râşnoveanu

Comenteaza