Video Candidatul PRO România Cluj la Camera Deputaților este „pentru” redeschiderea școlilor

Candidatul PRO România Cluj la Camera Deputaților este „pentru” redeschiderea școlilor
| Foto: digi24.ro

Remus Lăpușan susține că întârzierea redeschiderii școlilor va avea efecte negative asupra copiilor în viitorul apropiat.

Liderul PRO România Cluj a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre problema închiderii școlilor din cauza pandemiei generate de noul coronavirus.

„Noi susținem redeschiderea școlilor, deci din punctul nostru de vedere sunt foarte multe școli care s-au închis degeaba. Chiar și Organizația Mondială a Sănătății a spus că în zona de școală nu au existat cazurile multe de COVID. O să fie alte probleme, pentru că unii copii o să aibă nevoie de psiholog, ei fiind obișnuiți să socializeze.

Despre școala online nu prea avem ce vorbi, în județul Cluj, practic 30% dintre copii sunt în vacanță pentru că nu fac școală, n-au tabletă, n-au internet, doar pe telefon am înțeles că se mai trimite câte un mesaj să citească de la o anumită pagină”, a declarat la ZIUA LIVE Remus Lăpușan.

Candidatul nr.1 al PRO România Cluj la Camera Deputaților crede că soluția de compromis cu două săptămâni la școală și două acasă era o idee care putea să funcționeze și astăzi.

„Copiii care erau învățați să socializeze o să aibă tot felul de reacții, o să fie nevoie de psihologi în perioada următoare. Le distrugem viitorul. Cred că redeschiderea școlilor ar putea să fie făcută și mă gândesc la testarea în masă. În fiecare săptămâna prin testele rapide se puteau testa profesorii sau dacă într-o anumită zonă erau probleme”, a adăugat Lăpușan.

Liderul PRO România Cluj a mai precizat că, aceasta este părerea sa și a colegilor din PRO România, dar sunt foarte multe persoane care gândesc în același fel, inclusiv din zona guvernamentală.

Comenteaza