Candidatul PRO România la Primăria Cluj-Napoca: „Calitatea vieții clujenilor, principalul obiectiv”

Candidatul PRO România la Primăria Cluj-Napoca: „Calitatea vieții clujenilor, principalul obiectiv”

Dan Cristian Codrean, de profesie jurist, este candidatul PRO România la Primăria municipiului Cluj-Napoca pentru alegerile locale din septembrie. Acesta și-a prezentat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, planurile pentru clujeni, care se întind pe o perioadă de 10 ani.

Membru al spectrului politic din 2002 și fost subprefect al Clujului, Dan Codrean își dorește mai mult de la orașul în care locuiește și vrea ca în decurs de 10-15 ani, Cluj-Napoca să fie la același nivel cu Viena sau Berna, nu doar cu Iași sau Timișoara.

„Programul pe care vi-l prezentăm l-am lucrat și chibzuit îndelung. Împreună cu echipa mea și cu toți cetățenii care au avut bunăvoința de a sta la o discuție și de a ne împărtăși din ceea ce văd ei că ar trebui să se întâmple la nivel de municipiu Cluj-Napoca.

Acesta este un program în care am încercat să integrăm tot ceea ce ni s-a transmis de la nivelul comunității clujene. Evident, am pus în acest program și ideile noastre. Am pus acest element de subiectivism, faptul că suntem clujeni și știm ce minusuri sunt și de ce plusuri avem nevoie”, a spus candidatul PRO România la Primăria Cluj-Napoca, Dan Codrean.

Acesta își dorește cel puțin 10 ani pentru a reuși să facă ceea ce își propune pentru clujeni.

„Felul în care am gândit că vrem să facem administrație locală nu este limitat la un mandat de 4 ani. Am gândit mai larg, pentru că a-ți face planul doar pentru un mandat cred că este incorect. De aceea, planul de dezvoltare al PRO România, în municipiul Cluj-Napoca, este pentru următorii 10 ani.

În acest program o să observați multe dintre punctele problematice cu care se confruntă clujenii. De la problema urbanismului, care are foarte multe lipsuri, iar acestea se răsfrâng asupra drepturilor cetățenilor, la problema traficului, școlarizării, în concluzie la problema calității vieții”, a declarat Dan Codrean.

Creșterea calității vieții clujenilor este cel mai important obiectiv pentru Codrean

„Ceea ce vreau eu este să reușim să sporim calitatea vieții. Cred că fiecare cetățean trebuie să vină să spună că, pentru el, calitatea vieții în Cluj-Napoca este conformă cu așteptările pe care le are.

Calitatea vieții înseamnă o percepție a fiecăruia asupra modului cum trăiește. De la nivelul costului de viață, la trafic, la educație, la locuri de muncă, etc. Toate aceste coordonate sunt cele care compun calitatea vieții. Sunt elemente interconectate care doresc să creeze perspectiva unei vieți mai bune a tuturor.

Dorim să completăm acest proiect împreună cu toți cetățenii și să adăugăm ce mai lipsește. Acesta este ajustabil în funcție de moment și de lucrurile care se întâmplă. Vedeți ce se petrece începând cu luna martie, din cauza pandemiei. Toate se schimbă, un exemplu este educația, care în acest moment se poate realiza doar online”, a mai adăugat candidatul la Primăria Cluj-Napoca, Dan Codrean.

Ce prevede „Programul de administrare locală”

Dan Codrean, candidatul PRO România la Primăria Cluj-Napoca, propune în „Agenda Cluj-Napoca 2030. Program de administrare locală” încheierea unor parteneriate cu metropole regionale din Europa și nu numai, prin intermediul cărora să aibă loc mai ales un transfer de know-how administrativ, punerea la dispoziția clujenilor a unui tel verde pentru reclamarea actelor de corupție de la nivelul administrației locale, realizarea Centurii de Sud și de Nord a municipiului Cluj-Napoca, pentru a închide inelul de circulație exterior și pentru conectarea acestuia la Autostrada Transilvania.

De asemenea, în „program” se mai regăsesc amenajarea Someșului astfel încât să devină o punte de legătură între principalele parcuri din Cluj-Napoca, măsuri de stimulare a întreprinzătorilor locali, pentru sprijinirea acestora în vederea depășirii perioadei nefaste generate de pandemia de COVID-19 sau alocarea de fonduri pentru modernizarea unităților sanitare aflate în subordinea Primăriei.

La capitolul cultură și divertisment, Dan Codrean dorește crearea unui muzeu de știință: educație, cercetare și divertisment. Totodată, propune programe de susținere a artiștilor locali sau programe de schimb de experiență cu artiști din alte orașe.

Toate propunerile cuprinse în „Programul de administrare locacă” al candidatului PRO România la Primăria municipiului Cluj-Napoca, Dan Codrean, pot fi consultate AICI.

Comenteaza