Candidaturile pentru parlamentare, până în 30 octombrie. Ce trebuie să cuprindă dosarele

Candidaturile pentru parlamentare, până în 30 octombrie. Ce trebuie să cuprindă dosarele
Candidaţii la alegerile parlamentare vor trebui să depună nu mai puţin de patru dosare separate cu conţinut identic, pentru ca pretendenţa lor să nu fie respinsă, avertizează astăzi Biroul Electoral Judeţean din Cluj.

Cele patru dosare trebuie să includă lista candidaţilor cu indicarea colegiului uninominal şi a funcţiei pentru care se candidează, dovezile constituirii depozitelor pentru fiecare candidat - un exemplar original şi trei fotocopii, declaraţia de acceptare a candidaturii, semnată şi datată de candidaţi, declaraţia de avere şi declaraţia de interese.

Candidaţii născuţi înainte de 1 ianuarie 1976 trebuie să depună şi o declaraţie pe proprie răspundere de apartenenţă sau neapartenenţă la Securitate ca poliţie politică, semnată şi datată.

Propunerile de candidaţi vor fi semnate de conducerea partidelor politice, alianţelor politice şi alianţelor electorale sau de persoanele desemnate în acest sens. În aceasta din urmă ipoteză se va face dovada mandatului acordat pentru semnarea propunerii de candidaţi.

Candidaturile se pot înregistra până la data limită de 30 octombrie 2012, la Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr.13 Cluj, în fiecare zi, între orele 10-16, iar în ultima zi programul biroului fiind până la miezul nopţii.

"Atragem atenţia asupra faptului că lipsa elementelor menţionate mai sus din cele patru dosare atrage respingerea propunerii candidaturii respective", avertizează BEJ Cluj.

Comenteaza