Candidează Cîțu la șefia PNL? Răspunsul dat la Cluj / Ce spune despre Boc

Candidează Cîțu la șefia PNL? Răspunsul dat la Cluj / Ce spune despre Boc

Florin Cîțu a anunțat că PNL nu a stabilit, până în acest moment, data congresului partidului, pentru alegerea noului președinte al liberalilor.

Premierul Florin Cîțu, a efectuat, vineri, o vizită în municipiul Cluj-Napoca, alături de ministrul de Interne, Lucian Bode. Prim-ministrul a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre situația din interiorul PNL și despre viitorul congres al partidului, precizând că deocamdată se concentrează doar pe guvernarea României.

„Am spus că în acest moment, pentru mine este foarte important să fac o treabă bună în ceea ce privește guvernarea României. Românii ne-au dat un vot important și am creat o coaliție puternică, despre care am spus că va dura cel puțin patru ani la guvernare. În ceea ce privește PNL, este partidul cel mai important din coaliție, are premierul,dar în acest moment nu a stabilt un congres. Sunt sigur că atunci când va fi decis un congres, vor apărea și candidații”, a declarat la Cîțu.

Prim-ministrul a fost întrebat unde l-ar vedea pe primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, într-o viitoare echipă de conducere a PNL. Boc a intervenit și a transmis că își cunoaște preocupările de primar la Cluj și a făcut o glumă, spunând că cea mai grea funcție este cea de președinte de bloc, pentru că te cunoaște toată lumea. 

„Domnul Boc nu are nevoie de o funcție politică pentru a ajuta PNL să meargă mai departe. Vorbesc foarte mult cu dumnealui, are o experiență de guvernare, la primărie, dar și de guvernare. Discut cu Emil Boc să avem o guvernare de succes, discutăm foarte mult cum era și în alte guvernări. Are experiență multă, de la care pot să învăț”, a afirmat Florin Cîțu.

În cazul unor alegeri anticipate, premierul a spus că PNL este un partid puternic, care a demonstrat și și-a asumat singur guvernarea în perioada de criză, generată de pandemia cu noul coronavirus. Tot vineri, Cîțu va avea o întâlnire cu mai mulți primari din județul Cluj.

loading...
Comenteaza