Casa România, nu Cosa Nostra!

Casa România, nu Cosa Nostra!
Logica avocatului plasat strategic, cu știință, vorba OUG 13, în fruntea Comisiei SRI, îmi lasă impresia că a avut notă mică la materia moștenită de studenții la Drept de la Aristotel: Iohannis i-a pus doamnei ministru Dan în gură cuvintele și bâlbele, Iohannis a adus minerii în ’90, Iohannis l-a asasinat pe Kennedy.

Fiind deprins cu enunțurile, ca vrednic avocat ce este, domnul Țuțuianu cunoaște, de bună seamă, și efectul lor, discerne că din ele, pentru marea masă, rămân doar vârfurile informației. Specialiști sunt puțini, de regulă interesați, nu au credibilitate, deci nu-s pe placul mulțimii, și-a spus în barbă.
Doar că, de această dată, mulțimea nu e cea neroadă/naivă, pe care obișnuiesc politicienii să o scoată pe metereze de câte ori se poticnesc în propriile mizerii. Nu sunt morții din Teleorman, Giurgiu și Olt, nici asistații social, nici nefericiții ușor de manipulat din cauza golurilor din intestine. De această dată, românii ieșiți în stradă, peste 500.000, fac distincție între o minciună fardată, un silogism și un fals raționament. Și au câteva întrebări la care Țuțuianu nu doar că nu a răspuns. Prin omisiune, prin subestimarea românilor, prin artificii de propagandă nici măcar istețe a reușit să le amplifice. Când 1 + 1 fac 3, lipsește adevărul.
A vorbit de membrii unor galerii ca autori ai actelor de huliganism, dar s-a făcut că nu știe mai mult. Este rușinos să arunci fie și umbră de îndoială asupra galeriilor care ard pentru o idee, care investesc toată inima lor minunată într-o echipă, domnule Țuțuianu! Cine sunt huliganii? Cine sunt ceilalți? Au fost organizați? Dacă da, cine i-a finanțat? Dacă i-a finanțat, cine a dorit să pulverizeze Piața Victoriei? Niște analiști ai acestui tip de fenomene ar spune că de câte ori nu știi cine orchestrează, trebuie să te uiți la cine profită. Cine ar fi avut de câștigat de pe urma descurajării românilor să mai iasă în stradă? Să ne uităm la ce a urmat, la ce nu s-ar fi întâmplat dacă românii renunțau să mai protesteze: Ambasadele a 7 țări importante nu ar fi criticat Guvernul României, organizațiile de afaceri nu ar fi atras atenția că instabilitatea legislativă nu este un mediu investițional de încredere, Comisia Europeană n-ar fi cerut reevaluarea modificărilor, nu s-ar fi pus problema retragerii dreptului de vot al României, al blocării fondurilor, televiziunile și marile ziare de pe glob nu ar fi arătat cu degetul spre noi ca spre niște ciumați, înalți demnitari din state civilizate, cu infuzii masive de capital aici, n-ar fi cerut întoarcerea la statul de drept. Pe scurt, Guvernul Dragnea-Grindeanu n-ar fi fost disprețuit de o lume întreagă.
Statul acesta găurit să ne spună nouă, celor pe care ne doare țara în inimă, nu în fund, de ce nu a împiedicat Ministerul de Interne huliganii să arunce petarde, dacă avea informații? Căci am aflat că avea. De ce se contrazic declarațiile ministrului și ale domnului Țuțuianu? De ce nu au fost stinse rapid chioșcul de ziare, coșurile de gunoi, panoul publicitar? Ca să fie văzute de toată țara, să-i fie retezată dorința de a protesta, pe motiv că e periculos? Sau de posturile străine, ca să se acrediteze ideea unui mediu instabil? Este sau nu complice cineva din MAI la tentativa de compromitere a protestelor pașnice? Dorește cineva ca România să fie o zonă tampon, nu un stat NATO? Dar cât de criminal să fii? Cât de trădător? Cât de ticălos?
Cine plătește pentru imaginea țăndări a României? Căci nu s-a terminat! CCR a pasat problema Ordonanței 13 în Parlament, unde majoritatea aparține inițiatorilor acesteia. Parlamentul poate spune, precum CCR, că OUG 13 nu există, deci nu are ce să analizeze, și poate trânti OUG 14 fără nicio tresărire de conștiință. Până se vor trezi juriștii să spună că s-a comis o eroare, căci și OUG 13 trebuie respinsă, că e din culpă, nu cu intenție, legea toxică va produce efecte. Se va transforma în lege. Căci aceasta a fost intenția de la bun început. Dovada? Banii la liber, discreționar, manipulați prin OUG 6 și 9.
Mizerabilii nu se vor opri la mijlocul drumului. Din nefericire, însă, acesta este drumul tuturor. Pe drumul acesta trebuie să calce copiii noștri, care miercurea trecută, la ora 22.40, nu s-au aflat în calea petardelor. Dar dacă se aflau?

 

Articol preluat de pe evz.ro.

Comenteaza