Video Cât de importantă este Politica de Coeziune a UE. Primarul Clujului: „Este lipiciul care ține Europa unită”

Cât de importantă este Politica de Coeziune a UE. Primarul Clujului: „Este lipiciul care ține Europa unită”
| Foto: Facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni

Emil Boc spune că Politica de Coeziune este cea care reechilibrează Europa din perspectiva economică și dă șansa tuturor țărilor din UE să se dezvolte.

Edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre intervenția avută în cadrul ultimei ședințe COTER, de la Bruxelles, privind raportul Comisiei Europene în legătură cu Politica de Coeziune.

În calitate de președinte, le-am menționat tuturor colegilor faptul că: de acum înainte până pe 9 iunie nu mai este timp de a discuta lucruri tehnice, de a face propuneri de regulamente, ci este timpul doar pentru a discuta în toate colțurile Europei despre ce fel de Europă dorim să avem după 9 iunie. De votul aproape celor 400 de milioane de cetățeni europeni depinde viitorul nostru.

Este important să ajungem în fiecare colț al Europei și să discutăm despre viitorul acestui continent. Vrem să revenim la suveraționism, la ceea ce a fost înainte de UE? Știm ce a fost în perioada interbelică, în perioada celor două războaie mondiale, știm ce a fost în Europa veche. Pe atunci starea de normalitate era războiul, cu mici excepții.

Lumea uită că acum putem merge oriunde prin Europa, că avem libertate de mișcare, etc. Mai ales cei tineri consideră că aceste lucruri au fost așa dintotdeauna și vor fi pentru totdeauna. De aceea, unii au tentația de a aplauda partidele extremiste, populiste pentru că li se par mai cool. Trebuie să înțeleagă că în spatele acestui cool se ascunde ceea ce au pățit tinerii din Ucraina, care au schimbat calculatorul cu arma.

Fenomenul acesta nu este doar în România, este peste tot în Europa. De votul fiecăruia dintre noi depinde ce tip de Europă vom avea. Aici, Politica de Coeziune are rolul central de a uni oamenii, acel lipici care ține Europa unită. Pentru a nu adânci sărăcia, pentru a da șanse fiecărui colț al Europei să aibă condiții bune de viață, atunci trebuie să ai Politica de Coeziune, care vine și reechilibrează Europa din perspectiva dezvoltării economice.

Prin intermediul acesteia, poți găsi condiții mai bune de sănătate, de educație, locuri de muncă bine plătite. De aceea este atât de importantă, pentru că dă dreptul fiecărui cetățean să rămână acasă. Și la Cluj încerc mereu să fac tot ce pot pentru a crea condiții aici, acasă, ca oamenii să nu aibă bariere economice”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Emil Boc.

Amintim, în toamna anului 2022, primarul din Cluj-Napoca a fost ales preşedinte al Comisiei pentru politica de coeziune teritorială şi bugetul UE (COTER) a Comitetului European al Regiunilor (CoR).

Comenteaza