Video Cât de importante vor fi alegerile europarlamentare din 2024. Boc: „De ele depinde soarta continentului și a României”

Cât de importante vor fi alegerile europarlamentare din 2024. Boc: „De ele depinde soarta continentului și a României”
| Foto: Facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni

Anul viitor este unul crucial pentru România din punct de vedere politic. Este pentru prima dată când vor fi organizate toate cele 4 rânduri de alegeri: europarlamentare, locale, parlamentare, dar și cele pentru desemnarea președintelui țării. Primele vor fi alegerile pentru Parlamentul European, în 9 iunie 2024.

Edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre importanța alegerilor europarlamentare de anul viitor.

Toate perioadele din istorie sunt complicate. Mereu avem impresia că trăim cele mai grele vremuri din istorie. Asta este și impresia de acum, din perspectiva incertitudinilor pe care le avem în față. Nu știm exact cum se va finaliza anul viitor electoral european. În 9 iunie 2024 vor fi alegeri pentru Parlamentul European de care depinde viitorul Uniunii Europene. De acele alegeri depinde soarta continentului, inclusiv destinul României, dar și al Republicii Moldova în UE.

Eu rămân încrezător asupra faptului că forțele pro-europene, forțele constructive, cele care au dat Europei acces la propseritate, la democrație, la libertate, acea Europă va merge mai departe. Sunt multe curente populiste, extremiste, dar cred că pot fi ținute într-o limită acceptabilă, rezonabilă și să fie scoase din arcul de guvernare național din UE, iar în Parlamentul European să nu depășească un prag critic.

Sunt îngrijorat, dar am încredere în resursele democrației că va reuși și de această dată să ducă corabia prosperității pe mai departe. Este singura cale pe care o putem aveam. Proiectul european este singurul care a demonstrat că poate menține pacea, care poate da o viață mai bună. Este cea mai bună soluție dintre cele pe care le avem. România n-a avut niciodată garanțiile de securitate, de pace și acces la prosperitate pe care le are acum”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Emil Boc.

Cum ar arăta România în afara Uniunii Europene

„Ar însemna drumul spre sfârșitul păcii și al securității României. Când ai ieșit din UE înseamnă drumul spre război, spre tensiuni, spre ceea ce a fost în anul 1940, tăierea accesului la propseritate, limitarea dreptului la circulație. Românii nu vor mai putea circula ca acum prin Europa, nu vor mai avea acces la fondurile europene care să modernizeze fiecare colț al țării. Nu mai ești la masă cu cei mai importanți oameni din lume. Astăzi stăm la masă cu tot ceea ce înseamnă nucleul civilizației mondiale”, a explicat primarul din Cluj-Napoca.

 

Comenteaza