Video Cât de interesantă se anunță bătălia pentru primăria Cluj-Napoca. Boc, marele favorit + ce șanse au ceilalți candidați

Cât de interesantă se anunță bătălia pentru primăria Cluj-Napoca. Boc, marele favorit + ce șanse au ceilalți candidați

Actualul primar Emil Boc, chiar dacă nu și-a anunțat oficial candidatura până la această dată, dar este mandatat de conducerea PNL Cluj, Aurelia Cristea (PSD), Viorel Băltărețu (ADU), Călin Cozma (AUR), Oláh Emese (UDMR), Sabin Sărmaș (independent), sunt cei mai importanți candidați anunțați pentru fotoliul de primar al municipiului Cluj-Napoca.

Au mai rămas doar două luni de zile până la alegerile locale din 9 iunie 2024. Horia Nasra, analist politic și fost președinte PSD Cluj, a fost invitat, la ZIUA LIVE, unde a analizat șansele candidaților pentru primăria orașului de pe Someș.

Realist vorbind este mai degrabă o bătălie pentru locul doi. Actualul primar Emil Boc pornește cu o șansă mare în față. Eu estimez că Boc va obține aproximativ 60% din voturi. Totuși nu mai are popularitatea de acum patru ani. Se confruntă cu aceleași probleme din orașele mari: Timișoara, Iași, București. Mă refer la aglomerația din trafic, lipsa de creșe și grădinițe.

Poate putem merge și în zona aceasta a prețurilor care sunt cam mari. Conceptul de oraș de 5 stele ar trebui să se regăsească și în buzunarul oamenilor din cartiere. Cluj-Napoca a devenit un oraș foarte scump. Dacă ieși din județ și vorbești despre acest oraș, toată lumea îl asociază cu Boc. Și-a construit o imagine foarte bună și este greu de bătut astăzi.

Din păcate, celelalte partide nici nu au construit din timp o alternativă viabilă, un om care să se lupte cu Emil Boc. Să-și prezinte alternativele, dar și să puncteze nerealizările actualei administrații. Atunci, avem situația de față, unde bătălia este pentru locul doi, unde sunt 3-4 candidați cu șanse similiare”, a declarat, la ZIUA LIVE, Horia Nasra.

Cum sunt văzuți contracandidații lui Emil Boc

„Anunțul candidaturii Aureliei Cristea din partea PSD a venit ca o surpriză plăcută pentru mine. Dacă liderul organizației nu și-a asumat candidatura la primărie, cred că atunci aceasta este persoana cea mai apropiată de electoratul din Cluj pentru a fi votată. Aurelia este o persoană foarte muncitoare și inteligentă. Amintim legea anti-fumat, care a făcut foarte bine orașului și țării.

Îmi place campania lui Viorel Băltărețu. Dacă aș fi de dreapta, aș fi foarte interesat de discursul lui Băltărețu, care vorbește concret de proiecte. Este un discurs matur, logic. Un avantaj uriaș al celor de la USR este vocea consilierilor locali. Mă refer la Adriana Cristian, Alexandra Oană, dar și alții. Miza USR-ului este un număr cât mai mare de consilieri locali pentru primărie.

Călin Cozma, candidatul AUR, este un tip inteligent. În sondajele de opinie, AUR nu stă grozav la Cluj. La ei este o bătălie pe viață și pe moarte ca să intre în Consiliul Local. Pe de altă parte, candidatul lor îmi place. La ce alte variante aveau, acesta este un candidat bun pentru AUR. Este o persoană care înțelege politica și cred că este cu mult peste media partidului în general.

Legat de candidatul UDMR, Oláh Emese, totul ține de mobilizare și de mesajul pe care îl vor avea pentru comunitatea maghiară. Au venit cu o soluție înțeleaptă. Pe lângă faptul că este femeie, este energică, are avantajul tinereții și altele. Este un produs fresh, ceea ce contează foarte mult pentru electoralul lor. Este și o prezență plăcută în Cluj-Napoca. 

Sabin Sărmaș a fost susținut de Ludovic Orban în PNL. M-am mirat că nu l-a urmat în Forța Dreptei. Eu cred că a luat decizia asta pentru că nu mai avea loc în PNL Cluj. El este un tip inteligent. Are de departe cea mai bună campanie, mă refer la cea video. Nu vreau să spun că nu are dreptate în multe chestii. Dacă începea acum un an povestea asta din partea Forța Dreptei, poate era mai credibil”, a afirmat analistul politic clujean.

Comenteaza