Câţi români ar vota PSD dacă ar fi alegeri duminică. Sondajul, realizat după conflictul Dragnea-Tudose

Câţi români ar vota PSD dacă ar fi alegeri duminică. Sondajul, realizat după conflictul Dragnea-Tudose
PSD e la al treilea premier în decurs de un an. Cum ar vota românii dacă ar trebuie să meargă, duminică, la urne.

Sondajul, care a fost realizat pe un eşantion de 1068 de respondenţi în perioada 3-10 ianuarie 2018, a arătat că o mare a alegătorilor sunt nehotărâţi, doar 57% dintre respondenţi având o anume opţiune politică.

În contexul în care opoziţia ar fi avut câştig de cauză şi s-ar fi organizat alegeri anticipate, guvernarea ar fi fost adjudecată tot de actuala putere, potrivit celui mai recent sondaj.

Conform sondajului, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PSD ar câştiga din nou cu 42%, o diferenţă de aproximativ 3 procente faţă de procentul obţinut în decembrie 2016. Social-democraţii au scăzut un procent în intenţia de vot faţă de sondajul realizat de CURS în noiembrie 2017.

Cei de la PNL au o evoluţie pozitivă, arată sursa citată, înregistrând şi cea mai mare creştere dintre partidele parlamentare: 27% acum, faţă de 20% cât au obţinut la parlamentarele din 2016. Din noiembrie până acum, însă, partidul a stagnat, rămânând la acelaşi scor.

Şi cei de ALDE au câştigat mai mulţi susţinători în ultima perioadă, arată tot sondajul CURS realizat pentru ştiripesurse.ro. Astfel, Alianţa condusă de Călin Popescu Tăriceanu a urcat de la 6% la 9%, faţă de cele mai recente alegeri parlamentare, dar a rămas la acelaşi procent comparativ cu luna noiembrie a anului trecut, când a fost realizat un studiu asemănător.

 

Comenteaza