CCR va judeca alegerea primarilor într-un singur tur

CCR va judeca alegerea primarilor într-un singur tur
Jurnalistul Liviu Avram a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că Tribunalul Bucureşti a decis transmiterea către CCR a sesizării sale privind excepţia articolelor din lege privind numărul necesar de semnături pentru un candidat independent şi organizarea alegerilor locale într-un singur tur.

Decizia Tribunalului Bucureşti vine în cadrul unui proces deschis de jurnalist, care şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei, ca independent, tocmai pentru a putea ridica excepţia de neconstituţionalitate asupra legii.

"La pronunţare (în şedinţa de sâmbătă-n.r.) instanţa a spus că sesizează CCR cu excepţia de neconstituţionalitate a articolului 50, alineatul 2 (Legea 115/2015-n.r.) şi 101, alineatul 2, înţeleg de aici că instanţa a reţinut că şi articolul privind alegerea primarilor într-un singur tur ar fi neconstituţională. Decizia finală rămâne a CCR", a declarat, pentru Mediafax, Liviu Avram, jurnalist la "Adevărul".

Liviu Avram a explicat cadrul procesual care i-a permis să aducă în atenţia CCR articole din legea 115/2015, declarându-se revoltat de felul în care întrega clasă politică abordează alegerea primarilor într-un singur tur.

 

Etichete
Comenteaza