Ce a discutat Vasile Dîncu cu secretarul american al Apărării

Ce a discutat Vasile Dîncu cu secretarul american al Apărării
| Foto: Facebook.com/vasilesebastiandincu

Așa cum era de așteptat, situația din Ucraina și poziționarea NATO în acest context au fost temele principale ale convorbirii dintre cei doi.

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut joi o discuţie telefonică cu secretarul american al Apărării, Lloyd J. Austin III, cei doi subliniind necesitatea unui dialog continuu şi constant având în vedere complexitatea situaţiei actuale de securitate din Europa, care necesită acţiuni concrete atât în ceea ce priveşte contracararea acţiunilor Federaţiei Ruse, cât şi sprijinul acordat Ucrainei, informează MApN.

Conform unui comunicat transmis vineri pentru Agerpres, cei doi miniştri au evidenţiat, în contextul deteriorării situaţiei de securitate din regiune ca urmare a invaziei Ucrainei de către Federaţia Rusă, curajul poporului şi armatei ucrainene în lupta pentru independenţa şi integritatea teritorială a ţării lor.

Vasile Dîncu a salutat contribuţia SUA la eforturile de implementare a măsurilor de descurajare şi apărare de pe Flancul estic, cu accent pe regiunea Mării Negre. El a menţionat rolul deosebit al militarilor americani din cadrul Task Force (TF) Cougar, dislocaţi în baza militară de la Mihail Kogălniceanu.

Totodată, a fost discutat stadiul procesului de înfiinţare a unui grup de luptă NATO în România, având Franţa ca naţiune lider.

Dîncu a prezentat demersurile României dedicate sprijinirii Ucrainei, fiind amintită recenta operaţionalizare a hub-ului umanitar de la Suceava.

În contextul actualelor evoluţii în planul securităţii, a fost evidenţiată şi decizia autorităţilor române de suplimentare a bugetului alocat Apărării de la 2% la 2,5% din PIB, menţionează MApN.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza