Ce ar face „altfel” în Cluj-Napoca un parlamentar clujean?

Ce ar face „altfel” în Cluj-Napoca un parlamentar clujean?
| Foto: arhiva

Deputatul USR de Cluj Radu Molnar consideră că cea mai mare problemă cu care se confruntă orașul de pe Someș este reprezentată de trafic.

Potrivit parlamentarului clujean, municipiul Cluj-Napoca și comuna Florești sunt contraexemple de dezvoltare urbanistică și tocmai de există blocaje în trafic în fiecare zi.

Ce aș face altfel în Cluj-Napoca?

Am fost întrebat pe stream ce aș face diferit față de administrația liberală, iar răspunsul poate fi rezumat prin "asumarea problemelor de trafic". Și spun asumare pentru că suntem în haosul actual tocmai datorită administrației care a permis dezvoltatorilor imobiliari să construiască cartiere întregi fără școli, grădinițe, spitale, spații verzi, locuri de parcare etc. Ori asta a dus exact la încărcarea teribilă a străzilor la orele de vârf. Ore care par să se întindă pe majoritatea zilei.

Dar decongestioarea traficului nu poate fi făcută altfel decât prin rezolvarea problemelor din cartiere. Lucru pe care încearcă să-l facă zi de zi colegii mei consilieri locali. Ei propun soluții punctuale care ar reduce din nevoia clujenilor de a străbate orașul. Vorbim despre școli și grădinițe de cartier, rețele mai bune de transport în comun și piste de biciclete, huburi comunitare cu activități variate, parcuri și spații verzi nu doar în centru etc.

Același lucru se aplică și la Florești, o altă localitate unde administrația aplică cu succes rețeta urbanismului necontrolat. Acest cartier neoficial al Clujului este totodată una dintre cele mai mari probleme, datorită blocurilor care răsar unul lângă altul fără facilitățile minime necesare unui trai decent.

Floreștiul nu este doar cea mai mare comună din România, după cum se laudă, ci și cel mai mare ghetou. În fiecare dimineața părinții își pun copiii în mașină și îi aduc în Cluj. Ceea ce se întâmplă și pentru vizite medicale banale, petrecerea timpului liber sau cumpărături, acțiuni care ar trebui să se desfășoare lângă casă. Pentru asta orașul neoficial ar fi trebuit gândit că unitate de sine stătătoare, cu propria ofertă medicală, de învățământ, de entertainment etc. Dar viziunea administrației a coincis cu cea a dezvoltatorilor: Florești, un dormitor al Clujului.

Cluj-Napoca și Florești sunt contraexemple de dezvoltare urbanistică și tocmai de aceea ne blocăm în trafic zi de zi. Aceasta este cea mai mare problemă pe care cred că trebuie să o abordăm altfel”, a transmis Radu Molnar.

Comenteaza