Ce avere are noul deputat de Cluj al AUR. Trei terenuri, două mașini, cont generos în bancă

Ce avere are noul deputat de Cluj al AUR. Trei terenuri, două mașini, cont generos în bancă
| Foto: Facebook.com/iliealin.colesa

De profesie informatician, Ilie-Alin Coleșa, candidat al Partidului Alianța pentru Unitatea Românilor (AUR) Cluj, a obținut un mandat de deputat în viitorul Parlament al României.

Surpriza alegerilor parlamentare 2020 este reprezentată de AUR, grupare politică mai puțin cunoscută de către populație, dar care a strâns voturile necesare pentru a trece pragul electoral. Primul pe lista de candidați ai AUR Cluj la Camera Deputaților este Coleșa. 

Acesta este născut în Blaj (județul Alba), fiind tată a cinci copii, de profesie inginer calculatoare, cu o experiență de 20 de ani în domeniu. Coleșa a activat ca membru al Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români și este membru în grupul extins al foștilor membri ai ASCOR, participând la proiecte filantropice, patriotice și culturale.

Pe portalul Agenției Naționale de Integritate, la capitolul declarații de avere și interese este prezentată situația materială a candidatului la alegerile parlamentare. Ilie-Alin Coleșa deține trei terenuri intravilane obținute prin vânzare-cumpărare, împreună cu alte persoane, printre care și soția sa, Ramona.

Cei doi mai au o casă de locuit, cu o suprafață de 260 mp, pe str. T. Arghezi din Cluj-Napoca. Viitorul deputat clujean posedă două autoturisme, un Peugeot 307 și un Volkswagen Caddy. Acesta deține două conturi bancare, primul în valoare de 25.000 de lei, iar al doilea, de 27.000 de euro.

Venitul anual declarat al lui Ilie-Alin Coleșa este de 30.000 de euro, din servicii informatice. Soția sa este medic rezident la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj și a încasat în ultimul an aproximativ 49.800 de lei.

Comenteaza