Ce averi au candidații la Primăria Cluj-Napoca: câte 4 apartamente, 3 maşini, mii de euro în bancă sau salarii generoase de la stat

Ce averi au candidații la Primăria Cluj-Napoca:  câte 4 apartamente, 3 maşini, mii de euro în bancă sau salarii generoase de la stat

Nu mai puțin de 14 candidați au intrat în lupta pentru fotoliul de primar al Municipiului Cluj-Napoca la alegerile locale din 27 septembrie. ZIUA de CLUJ a consultat declaraţiile acestora de avere.

Actualul primar, Emill Boc, candidatul PNL, deține 9 terenuri dobândite prin moștenire și o casă în satul Răchițele din județul Cluj. În Cluj-Napoca are 2 apartamente și un singur autoturism. În conturile sale bancare sunt aproximativ 120.000 de euro, iar venitul anual pe anul 2019 este de aproximativ 45.000 de euro, de la Primăria Cluj-Napoca și Universitatea Babeș-Bolyai.

Candidatul Alianței USR-PLUS, deputatul Emanuel Ungureanu, deține un teren agricol de 944 m² în Cluj-Napoca și un apartament. De asemenea, mai are 3 autoturisme și aproximativ 15.000 de euro în bancă. Venitul anual este de 31.000 de euro și provine din indemnizația de deputat.

Deputatul Csoma Botond, de la UDMR, deține un apartament și un teren în Cluj-Napoca. Totodată, are trecute pe numele său două autoturisme, un cont de 75.000 de euro în bancă, iar venitul de deputat pe ultimul an este de 27.000 de euro.

Bogdan Gârbovan, de la Partidul Verde, deține 4 apartamente și 2 mașini. Venitul anual este de 16.320 de euro și provine din pensia militară. Acesta are un împrumut la o bancă din Franța, în valoare de 115.000 de euro, scadent în anul 2030.

Sorin-Valeriu Naș, candidatul Partidului Forța Națională, posedă 4 terenuri în județul Cluj, un apartament și o casă în Cluj-Napoca. Totodată, deține bijuterii din aur și argint de aproximativ 10.000 de euro. Acesta are un credit la bancă, scadent în anul 2036, în valoare de 89.000 de euro. Venitul de secretar de stat la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a fost de aproximativ 20.000 de euro anual.

De la Alianța pentru Unirea Românilor, Simona-Teodora Roșca-Neacșu deține 2 terenuri, un apartament și o casă. Aceasta a obținut din activități de creație artistică în anul 2019 aproximativ 6.000 de euro.

Profesorul Avram Fițiu, de la PMP, are în proprietate 2 terenuri intravilane, un apartament și o casă. El mai deține două mașini, iar venitul anual provenit de la USAMV Cluj-Napoca este de 25.000 de euro.

Candidatul PSD, fostul inspector școlar general Valentin Cuibus, are în proprietate 3 terenuri intravilane, 3 apartamente și două case. El mai posedă bijuterii și tablouri în valoare de 17.500 de euro. Cuibus are aproximativ 70.000 de euro în bancă și un împrumut acordat unei persoane fizice în valoare de 37.000 de euro. Venitul său pe ultimul an fiscal este de aproximativ 29.000 de euro.

Daniela Gîfu de la PRM deține 2 apartamente în Cluj-Napoca, o mașină și un depozit bancar în valoare de 15.000 de euro.

Ultima declarație de avere a lui Dan Codrean, candidatul PRO România pentru Primăria Cluj-Napoca, disponibilă în portalul integritate.eu, datează din 2015. În acel moment, el deținea 4 apartamente în Cluj-Napoca și două autoturisme.

În cazul altor patru candidați, Radu Călin Lupaș, Paul Siserman, Adela-Dorina Mîrza și Petru Mîndru, declarațiile de avere nu sunt disponibile online.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza