Ce ministere va coordona clujeanul Vasile Dîncu

Ce ministere va coordona clujeanul Vasile Dîncu
Premierul Dacian Cioloş a stabilit ministerele pe care le vor coordona cei doi vicepremieri, Vasile Dîncu şi Costin Borc.

Potrivit deciziei publicate marţi în Monitorul Oficial, Vasile Dîncu, vicepremier şi ministrul Dezvoltării Regionale, va coordona ministerul Educaţiei, Culturii, Muncii, Consultării Publice şi cel al Tineretului şi Sportului. La rândul său, ministrul Economiei, Costin Borc, va coordona în calitate de vicepremier şi ministerele Energiei, Mediului, Comunicaţiilor şi Transporturilor.

Vicepremierii avizează planurile de măsuri sectoriale din domeniile care le revin, potrivit deciziilor prim-ministrului, elaborate de ministerele pe care le coordonează, în acord cu programul de guvernare, şi urmăresc îndeplinirea acestora. De asemenea, vicepremierii asigură „o abordare coerentă" a politicilor de care sunt responsabili şi asigură „informarea permanentă" a prim-ministrului în legătură cu aplicarea prevederilor stabilite.

Pe baza memorandumului adoptat de Executiv, Cancelaria premierului, condusă de Ioan Dragoş Tudorache, devine o unitate care va superviza activitatea ministerelor, urmând să stabilească proiectele prioritare şi conformitatea acestora cu strategiile europene şi naţionale. La începutul fiecărei săptămâni, şeful Cancelariei va avea o reuniune de lucru, la care participă directorii de cabinet ai miniştrilor însoţiţi de o echipă tehnică.

 

Comenteaza