Video Ce problemă a identificat Tișe la PNL: „Atunci nu ne mai mirăm că pierdem electorat și suntem sub PSD”

Ce problemă a identificat Tișe la PNL: „Atunci nu ne mai mirăm că pierdem electorat și suntem sub PSD”

Președintele Consiliului Județean Cluj susține că el nu vede o concurență cu cei de la PSD deoarece acum guvernarea aparține ambelor partide.

Șeful CJ Cluj, Alin Tișe, a explicat, la ZIUA LIVE, de ce PSD stă mai bine în sondaje decât PNL-ul și a spus ce problemă a identificat mai nou în tabăra liberalilor.

„PSD a avut întotdeauna procente peste PNL. De ce? pentru că bazinul lor electoral este mult mai mare. PSD a câștigat mai mereu alegerile, cu mici excepții. Ei au avut mereu bazinul electoral cel mai consistent. PNL a fost un partid de nișă, care s-a adresat unui electorat propriu, nu unuia de masă. Nu este un partid de masă care să vorbească pentru toată lumea.

Problema este că PNL-ul nu vorbește mai nou pentru cei cărora se adresează în principal. Îi spune Partid Național Liberal. Ar trebui să se adreseze în principal propriului electorat. Atunci nu ne mai mirăm că pierdem electorat și suntem sub PSD.

Nu asta ar fi problema. Până la urmă aceste voturi care vin și pleacă de la un partid la altul sunt volatile. Sunt conjuncturale multe dintre ele pentru că depind de anumite măsuri luate de un ministru sau Guvern la un moment dat. Pe mine mă interesează ca acele măsuri impuse și decise de guvernare prin implicarea PNL-ului să fie măsuri care se adresează propriului electorat.

Să fie pentru mediul de afaceri, pentru liberi profesioniști, pentru persoanele liberale care gândesc în această formă, nu neapărat că sunt oameni de afaceri. Eu nu am o problemă în avea concurență cu PSD. Guvernarea aparține ambelor partide”, a declarat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

Comenteaza