Ce răspunde Boc la acuza angajării politice a lui Coroian în Primărie VIDEO

Ce răspunde Boc la acuza angajării politice a lui Coroian în Primărie VIDEO
Scandal la Primăria Cluj. Emil Boc l-a adus, pe o funcţie de conducere, tocmai pe prim-vicepreşedintele PDL Cluj. Alexandru Coroian a fost angajat fără concurs, prin detaşare pe şase luni de la o firmă privată, şi se va ocupa de managementul regiilor Consiliului Local. Boc spune că l-a ales pe Coroian nu pentru că este colegul său de partid, ci pentru că este un specialist. Angajarea s-a făcut chiar înainte de publicarea Ordonanţei de Guvern 77, care interzice detaşările.

Alexandru Coroian a fost directorul Romtelecom Cluj în 2011, după care l-a înlocuit la Consiliul Judeţean Cluj pe fostul vicepreşedinte Radu Bica, arestat pentru corpupţie. Acum el este liderul grupului de consilieri judeţeni PDL. Recent a fost angajat la Primăria lui Emil Boc.

"Prin detaşare potrivit legii. Este o persoană competentă care în calitate de fost vicepresedinte la consiliul judetean are toate atributele sa se poata ocupa de manageriatul unui departament care vizeaza monitorizarea regiilor subordonate cons local", a spus Boc.

Coroian este şeful compartimentului de monitorizare a managementului regiilor Consiliului Local, post nou înfiinţat. Boc spune că nu a organizat concurs din cauza Guvernului.

Potrivit consilierilor USL Cluj, Guvernul a interzis prin recenta Ordonanţă 77 detaşările, numai că Alexandru Coroian a fost angajat chiar înainte de publicarea ordonanţei.

"Eu o vad ca pe o angajare politica. Cred a orice alt om neutru trebuia ales pt acest post. Mai grav e ca aceste detasari au fost efectuate inainte de OUG 77 care pana la urma a blocat aceasta manifestare pe langa aria verificabila de catre consilieri", a declarat Claudia Anastase, consilier USL.

Boc susţine că nu face politică în Primărie. "Nu exista asemenea citeriu de angajare pe criterii politice. Nu o sa ma feresc sa angajez profesionisti chiar daca au carnet de partid".

Noul şef din Primărie a refuzat să explice ce atribuţii are.

Despre noua funcţie ce ne puteţi zice? cea din primărie (n.red. întreabă reporterul Realitatea TV Cluj). "Nu am atribuţii de comunicare din acest punct de vedere aşa că n-aş dori să comentez", a răspuns Corpian.

În vremea când Alexandru Coroian era directorul Romtelecom Cluj pe un salariu de circa 14.000 lei pe lună, în companie a fost angajată soţia lui.

Reporter: Alin Golban
Operator: Lorant Ersek

Comenteaza