Ce spun PDL-iştii clujeni despre intenţia Elenei Udrea de a "prelua" şefia partidului VIDEO

Ce spun PDL-iştii clujeni despre intenţia Elenei Udrea de a
Elena Udrea vrea să îi ia locul lui vasile Blaga la şefia PDL! Fostul ministru al dezvoltării a anunţat astăzi că îşi va depune candidatura la congresul care ar putea avea loc în luna martie. Organizaţia Cluj ar putea să o susţină pe Elena Udrea, dar sunt şi membri marcanţi care vor vota cu Vasile Blaga. Nou intrat în partid, Adrian Papahagi spune că noua conducere a PDL ar trebui să îi includă pe reformiştii Monica Macovei şi Cristian Preda. Fostul vicepreşedinte PDL, Radu Berceanu, cere ca alegerile să se desfăşoare corect.

Preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, şi senatorul Alin Tişe spun că nu au luat încă o decizie.

"Nu spun că am o opţiune conturată între Vasile Blaga şi Elena Udrea. Aştept să văd care vor fi candidaţii pentru că înţeleg că vor fi şi alţii care îşi vor anunţa candidatura la funcţia de preşedinte", a spus Daniel Buda, preşedintel PDL Cluj.

Ceva mai tranşant, fostul deputat Petru Călian ştie cui îi va da votul la congres: Elenei Udrea.

"Cred cu tărie că este nevoie de competiţie în partid. Este nevoie de revigorarea sau chiar reînvierea PDL şi eu repet că susţin candidatura Elenei Udrea şi chiar o voi vota la viitorul congres", a spus Călian.

Intrat în PDL înainte de alegerile parlamentare, fostul candidat la Camera Deputaţilor Adrian Papahagi respinge atât varianta Vasile Blaga, cât şi varianta Elena Udrea şi propune o a treia cale.

"Ar trebui să avem încă o moţiune, a reformatorilor. Mi-ar plăcea să fiu alături dee Cristi Preda, de Monica Macovei, de Teodor Baconski, de Teodor Palelologu şi de alţi colegi. Nu cred că Vasile Blaga sau Elena Udrea sunt soluţia pentru partid în acest moment", spune şi Papahagi.

Parte a celebrei triplete BVB, Radu Berceanu, acum retras din fruntea PDL, preferă o concurenţă cât mai mare pentru şefia partidului, dar cere corectitudine în organizarea alegerilor.

"Dacă Convenţia va fi de 5000 de persoane cum am făcut noi apropae întotdeauna în afară de momentele când au vrut să organizeze nişte lucruri şi acolo o să vină delegaţi care să nu fie legaţi. Atunci lucrurile nu numai că o să fie bune până la convenţie, dar o să fie bine mai ales după convenţie", e de oărere Radu Berceanu.

Congresul pentru alegerea noii conduceri a PDL ar putea avea loc la sfârşitul lunii martie.

 

Comenteaza