Ce spun politicienii clujeni despre sentinţa lui Apostu

Ce spun politicienii clujeni despre sentinţa lui Apostu
ZIUA de CLUJ a luat legătura cu politicienii clujeni, pentru a vedea cu ce ochi privesc condamnarea fostului primar al Clujului.

Sorin Apostu a fost condamnat, în cazul dosarului de corupţie în care este implicat, la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). Contactaţi de către ZIUA de CLUJ, politicienii au vorbit despre decizia instanţei.

Cea mai amplă reacţie a venit din partea deputatului PNL Adrian Oros, care a fost coleg cu Sorin Apostu atât la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, unde Oros este rector, cât şi la Direcţia Sanitară Veterinară Cluj. "Ca şi clujean, dar şi în calitate de coleg şi medic veterinar, îmi pare rău că un coleg al meu, medic veterinar, e condamnat. Probabil că acuzele sunt reale, dar nu cunosc date din dosar ca să mă pot pronunţa asupra pedepsei. Am fost colegi şi la Direcţia Sanitară Veterinară şi îmi pare rău şi în calitate de preşedinte al Colegiului Medicilor Veterinari Cluj, pentru că e vorba de unul dntre cei 10.000 de medici veterinari", a spus acesta.

Fostul viceprimar al lui Apostu, Radu Moisin, a avut o reacţie similară. Acesta a declarat că "uman vorbind, îmi pare rău pentru situaţia în care se află, dar din punct de vedere juridic, nu pot să comentez hotărâri judecătoreşti".

Nici senatorul PNL Marius Nicoară nu s-a declarat bucuros de decizia luată de instanţă. Răspunsul acestuia a fost unul scurt: "nu mă bucur pentru condamnarea nimănui". De altfel, preşedintele interimar al PNL Cluj are câţiva colegi de partid cercetaţi pentru corupţie, printre care se numără şi preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Cluj, Horia Uioreanu. 

Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a avut o reacţie fermă, precizând  că "justiţia trebuie lăsată să-şi facă treaba, să nu intervenim în treburile justiţiei". De aceeaşi părere este şi europarlamentarul PDL Daniel Buda: "n-am comentat niciodată deciziile justiţiei şi nu o s-o fac nici acum". 

Liderul UDMR din camera deputaţilor, Mate Andras Levente, condamnat în urmă cu o săptămână la şase luni de închisoare cu suspendare, tot de ÎCCJ, în dosarul în care este acuzat că şi-a angajat soţia la Parlament, consideră că nu are expertiza necesară pentru a avea o opinie. "N-aş comenta această decizie definitivă şi irevocabilă pentru că nu cunosc amănunte din dosar. Dacă le-aş cunoaşte, aş putea emite o părere", a spus acesta.

 

Comenteaza