Ce spune Aurelia Cristea despre candidatura lui Emil Boc la primărie din partea PNL

Ce spune Aurelia Cristea despre candidatura lui Emil Boc la primărie din partea PNL
După anunţarea deciziei conducerii judeţene a PNL Cluj de a-l susţine în unanimitate pe Emil Boc pentru un nou mandat la primăria Cluj-Napoca, au apărut şi primele reacţii ale adversarilor politici.

ZIUA de CLUJ a întrebat-o pe Aurelia Cristea, deputat PSD de Cluj şi candidat al acestui partid la funcţia de primar, dacă Emil Boc este acum un candidat mai puternic odată ce are un partid şi mai mare în spate.

Eu cred că aici discutăm în primul rând despre proiectul pentru Cluj, despre ceea ce putem face din comunitatea clujeană, despre faptul că Emil Boc nu mai este capabil să gestioneze evoluţia oraşului, vedem că în toate domeniile Clujul este în avangardă iar din punct de vedere administrativ încă sunt extrem de multe tare şi o ineficienţă a actului administrativ, nu neapărat datorată funcţionarilor, ci a managementului", a declarat deputatul Aurelia Cristea.

Deşi mai sunt doar câteva luni până la algerile locale din iunie, deocamdată primarul Emil Boc nu pare să fie deranjat foarte tare de criticile adversarilor săi politici, iar puţinele sondaje care au fost făcute în ultima perioadă îl dau ca şi câştigător detaşat.

Fostul ministru pentru Dialog Social în guvernul Ponta spune că până acum s-a concentrat pe activitatea parlamentară, dar următoarele luni le va dedica proiectului pentru Cluj-Napoca.

Eu m-am concentrat în toţi cei trei ani de zile pe mandatul de parlamentar, am avut aproape un an şi mandat de ministru, am încercat acolo să-mi fac foarte bine treaba, să iniţiez acele legi de care comunitatea are nevoie, sunt lucruri pe care le prezint în raportul meu de activitate pe cei trei ani de zile, iar din punct de vedere al proiectului pentru Cluj, eu am ţinut în toţi aceşti trei ani de zile legătura cu comunitatea, îmi voi prezenta proiectul pentru comunitate şi mă voi concentra în următoarele luni doar pe acest proiect pentru că eu cred cu tărie că în Cluj lucrurile trebuie să se întâmple la o altă dimensiune şi cu un alt tip de responsabilitate, şi de deschidere, şi la dialog, şi la colaborare şi în ceea ce priveşte eficienţa", a afirmat Aurelia Cristea.

Cel mai cunoscut proiect de lege adoptat de parlament cu contribuţia deputatului Aurelia Cristea este cel privind interzicerea fumatului în toate spaţiile publice închise, care a fost însă atacat la Curtea Constituţională de un grup de senatori, iar sesizarea va fi discutată de curte la sfârşitul lunii ianuarie 2016.

Joi seara, Biroul Permanent Judeţean al PNL a validat candidatura lui Emil Boc pentru un nou mandat la primăria Cluj-Napoca şi pe cea a senatorului Alin Tişe pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Cluj.

La alegerile din iunie 2016, primarii vor fi aleşi, la fel ca şi în 2012, prin vot direct, dintr-un singur tur de scrutin, ceea ce avantajează clar candidaţii cu notorietate mai mare dar şi pe cei susţinuţi de partidele importante.

 

 

 

Comenteaza