Ce spune Boc despre condamnarea lui Apostu

Ce spune Boc despre condamnarea lui Apostu
Primarul Emil Boc refuză să comenteze decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu privire la sentiţa pe care a primit-o luni Sorin Apostu.

Apostu a fost condamnat, în cazul dosarului de corupţie în care este implicat, la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Fostul premier Emil Boc, cel care i-a acordat lui Apostu în anul 2009 toată încrederea, nu a dorit să comenteze decizia instanţei. "Ştiţi bine, deciziile judecătoreşti nu se comentează, ele se respectă", a spus Boc.

Întrebat de jurnalişti dacă regretă faptul că l-a susţinut pe Apostu şi a avut încredere în el, Boc a evitat să ofere un răspuns concret: "Deciziile judecătoreşti sunt singurele care trebuie sa vorbească".

De asemenea, Boc a refuzat să discute despre modul în care a fost afectată imaginea primăriei în urma scandalului de corupţie în care a fost implicat fostul primar Sorin Apostu: "Deciziile judecătoreşti sunt respectate indiferent dacă îţi plac sau nu şi trebuie respectate ca atare", a repetat acesta.

Sorin Apostu a fost trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată (18 acte materiale), complicitate la spălare de bani în formă continuată (19 acte materiale), complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (19 acte materiale), trafic de influenţă în formă continuată (21 acte materiale), instigare la spălare de bani în formă continuată (23 acte materiale), instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (23 acte materiale) şi primire de foloase necuvenite.

Comenteaza