Ce spune Orban despre închiderea magazinelor la 18:00: „Guvernul trebuie să reflecteze asupra acestei măsuri”

Ce spune Orban despre închiderea magazinelor la 18:00: „Guvernul trebuie să reflecteze asupra acestei măsuri”
| Foto: digi24.ro

Preşedintele PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat, vineri, că Guvernul ar trebui să reflecteze asupra deciziei închiderii magazinelor la ora 18,00, măsură aplicată în anumite condiţii de incidenţă.

„Trebuia să existe o argumentaţie, care să fie făcută pe baza unei fundamentări. De exemplu, când am luat decizia de a închide evenimentele, nunţi, botezuri, mese festive, a fost pe baza analizelor pe care le-am avut din anchetele epidemiologice care stabileau că prima cauză pentru îmbolnăviri, pentru răspândirea virusului erau la aceste evenimente şi atunci am luat decizia să suspendăm o perioadă derularea acestor evenimente.

Şi asta, în privinţa oricărei măsuri de protecţie sanitară care presupune o anumită restricţie, trebuie să existe o fundamentare. Ştiu cine a propus măsura, nu am văzut în spate fundamentarea şi, acum, evident că Guvernul decide, dar trebuie să reflecteze asupra, cel puţin, a acestei măsuri", a spus Orban, potrivit Agerpres.

În municipiul Cluj-Napoca, rata de infectare cu COVID la mia de locuitori a scăzut ușor. Conform DSP, vineri, 9 aprilie, aceasta este de 7,67, mai mică decât joi, când a fost 7,73.  În momentul în care va ajunge sub 7,00, restricţiile suplimentare vor fi anulate. Vorbim despre închiderea magazinelor la ora 18:00 şi circulaţia interzisă după 20:00, cât şi despre închiderea sălilor de sport. 

Comenteaza