Ce spune Vasile Dâncu despre actuala criză politică: „Mingea este încă în terenul PNL”

Ce spune Vasile Dâncu despre actuala criză politică: „Mingea este încă în terenul PNL”

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD susține că actuala criză politică se va prelungi pentru că nu există un dialog real din partea PNL pentru a forma o majoritate.

Într-o postare pe rețelele de socializare, senatorul PSD de Cluj spune că rezolvarea problemelor depinde încă de cei de la PNL.

Criza politică actuală se va prelungi pentru că nu există un dialog real din partea PNL pentru a forma o majoritate. Am văzut ultimul discurs al premierului desemnat, care a vorbit despre faptul că a lipsit flexibilitatea. El a așteptat flexibilizarea mandatului lui din partea PNL, pentru că era clar că pe un mandat de guvern minoritar nu va putea să treacă.

Mingea este încă în terenul PNL. A existat sentimentul că de fapt, premierului îi convine, mai degrabă, să eșueze această încercare cu un alt premier desemnat decât domnia sa. Știm că în România asta e o mare problemă. Totdeauna președintele partidului trebuie să fie și candidat la președinție, și candidat la funcția de premier.

Așa e tradiția la noi și probabil că de asta se ține și dl. Cîțu, încât n-am putut să avansăm deloc această dezbatere. Ei și președintele României trebuie să se gândească cum vor să flexibilizeze, ca să se poată face majoritate în al 12-lea ceas.

Noi, la PSD, vom veni cu proiecte sectoriale pentru a depăși crizele prin care trece, în acest moment, România. Însă avem nevoie de procese structurale, pe termen lung, de care avem nevoie pentru modernizarea României și care nu pot fi făcute în lipsa unui consens politic”, a afirmat Dâncu.

Comenteaza