Ce variantă de premier are PSD, dacă Guvernul Orban cade?

Ce variantă de premier are PSD, dacă Guvernul Orban cade?
| Foto: cronicaromana.ro

Viceguvernatorul Băncii Naţionale a României, Leonardo Badea, este una dintre variantele luate în calcul de PSD ca propunere de premier, dacă moţiunea de cenzură va trece, a anunţat liderul social-democraților, Marcel Ciolacu.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

„E una dintre variantele luate în calcul în acest moment şi e un om care merită să aibă această propunere”, a precizat Ciolacu, duminică seară, la Antena 3, potrivit Agerpres.

El a mai spus că preşedintele „a făcut o mare greşeală” la începutul crizei sanitare, aceea că nu a venit cu propunerea unui guvern de uniune naţională.

„A făcut o mare greşeală preşedintele Klaus Iohannis că nu a venit, când a început criza de coronavirus, cu un guvern de uniune naţională. România ar fi arătat cu totul şi cu totul altfel în acest moment. Nu numai PSD cu PNL, erau toate forţele politice implicate în acest efort, ar fi fost o altă comunicare mult mai coerentă şi sunt sigur că acel guvern nu s-ar fi îndepărtat de agenda românilor.

A fost o greşeală majoră. Un preşedinte în acel moment trebuia să vadă interesul românilor mai presus decât interesul PNL şi această agendă doar politică a PNL”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului dezbate, luni, de la ora 14,00, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban depusă de PSD, iniţiată de 205 senatori şi deputaţi.

Cine este Leonardo Badea

Leonardo Badea (45 de ani) a fost deputat și senator PSD de Dâmbovița. A ocupat funcția de preşedintele al Comisiei buget-finanţe a Camerei Deputaţilor.

De asemenea, în 2017, el a fost propus de fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, pentru funcția de președinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza