Centenar - Kelemen Hunor: Dacă 2018 va fi redus la folclor și mâncat fasole, ar fi o greșeală

Centenar - Kelemen Hunor: Dacă 2018 va fi redus la folclor și mâncat fasole, ar fi o greșeală
Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca, daca anul 2018 va fi redus la folclor, la mancat fasole si la cantat si dansat in piata publica, ar fi o greseala, el sustinand ca ar trebui sa fie anul dialogului.

"Anul 2018 ar trebui sa fie anul dialogului, dar nu numai intre majoritate si minoritatile etnice (...), dar si in societatea romaneasca. Daca anul 2018 va fi redus la folclor, la mancat fasole si la cantat si dansat in piata publica, imi pare rau. Din punctul meu de vedere, ar fi o greseala", a afirmat liderul UDMR.

Kelemen Hunor a sustinut ca e nevoie de mult mai mult, de un dialog.

"Ok, trecutul nu-l putem imparti, nu se poate, dar macar sa ne gandim la viitor, sa incercam sa proiectam, sa spunem noi, maghiarii, care sunt prejudecatile noastre, sa spuna si romanii care sunt prejudecatile legate de comunitatea maghiara si poate reusim sa ne intelegem si poate ne dam seama ca nu suntem unii impotriva altora. Dar daca nimeni nu vorbeste, nimeni nu vrea sa vorbeasca, toata lumea crede ca daca mai inaugureaza un monument si mai face un festival a rezolvat problema, imi pare rau. Din punctul meu de vedere, e mult prea putin", a subliniat Kelemen, citat de Hotnews.

 

Comenteaza