Centrul Nicolae Steinhardt de la Rohia, TIFF şi Festivalul de Teatru Sibfest, finanţate de Guvern

Centrul Nicolae Steinhardt de la Rohia, TIFF şi Festivalul de Teatru Sibfest, finanţate de Guvern
Guvernul Ponta a alocat, la ultima şedinţă, peste 4 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară, bani dedicaţi unor proiecte culturale de mare însemnătate pentru Transilvania.

"Din aceşti bani, un milion de lei sunt alocaţi proiectului Centrul Cultural-Monahal Nicolae Steinhardt, de la Mănăstirea "Sfânta Ana" din Rohia. Prin proiect se doreşte construirea unei bilioteci de peste 40.000 de volume, dar şi a unui muzeu dedicat memoriei lui Nicolae Steinhardt. Alte două milioane de lei au fost direcţionate către Cluj, mai precis pentru organizarea Festivalului Internaţional de Film "Transilvania". De asemenea, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, Sibfest, a primit un milion de lei", a declarat ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea. Ministrul a mai precizat că aceste alocări arată interesul Guvernului Ponta de a susţine nu doar dezvoltarea infrastructurii, ci şi a vieţii culturale.

"Fondurile direcţionate înspre proiecte culturale de mare anvergură, recunoscute internaţional, subliniază interesul şi atenţia pe care Guvernul Ponta le arată mediului cultural. Am convingerea că susţinerea sectorului cultural nu se opreşte la alocarea unor fonduri, ci va continua prin crearea de politici publice de valorificare şi promovare a actului cultural", a mai adăugat Aurelia Cristea, ministru delegat pentru Dialog Social.

Potrivit documentelor prezentate în şedinţa de Guvern de marţi, 20 mai, la Rohia ar urma să mai fie construite un muzeu cu obiecte şi cărţi bisericeşti şi o editură, pe lângă biblioteca şi muzeul dedicat lui Nicolae Steinhardt.

Ediţia de anul acesta a Festivalului Internaţional de Film "Transilvania" (TIFF) va reuni peste 1000 de invitaţi români şi străini. Sibfest estimează că va avea, la ediţia din 2014, 620.000 de spectatori în 66 de spaţii de joc.

 

Comenteaza