CExN al PSD a votat retragerea sprijinului politic pentru Cabinetul Grindeanu (surse)

CExN al PSD a votat retragerea sprijinului politic pentru Cabinetul Grindeanu (surse)
Premierul Sorin Grindeanu a părăsit şedinţa Comitetului Executiv al PSD şi a plecat la Palatul Victoria, acolo unde urma să susțină declaraţii de presă după decizia din partid. Potrivit unor surse, Grindeanu a avut o scurtă discuţie cu Liviu Dragnea şi cu alţi doi lideri înainte de a pleca din Parlament.

UPDATE Comitetul Executiv Național al PSD a votat, miercuri, în unanimitate, retragerea sprijinului politic pentru Cabinetul Sorin Grindeanu, au declarat surse participante la ședință.

Sursele citate precizează că decizia a fost luată cu 68 de voturi. Aceleași surse menționează că CExN al PSD a votat și excluderea din partid a celor care ar accepta să facă parte din cabinetul Grindeanu dacă actualul premier ar veni cu o propunere în acest sens. 

De asemenea, sursele amintite au afirmat că joi va avea loc o nouă ședință a CExN al PSD pentru nominalizarea unui nou premier.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

50 de protestatari se aflau în faţa guvernului în momentul în care premierul Sorin Grindeanu a revenit la Palatul Victoria, oamenii scandând ”PSD, ciuma roşie” şi ”Hoţii”. Protestatarii s-au strâns la Guvern, scandând aceleaşi nemulţumiri faţă de executiv şi PSD pe care le aveau şi în iarnă.

Câteva persoane au mers şi în faţa Palatului Parlamentului, acolo unde avea loc şedinţa CExN al PSD, pentru a-i transmite un mesaj de susţinere premierului. Pe pancarda plasată pe gardul Palatului Parlamentului, erau scrise mesaje precum "Sorinele #rezistă", "Dragnea nu uita, tre sa pleci doar dumneata", "Dragnea, fii bărbat, dă-ţi demisia imediat" sau "Dragnea, nu fii trist, Grindi e acum #rezist".

Grindeanu a anunţat că va face declaraţii la guvern după ce liderii PSD vor anunţa ce decizie au luat în legătură cu susţinerea executivului. Potrivit unor surse politice, înainte de a părăsi şedinţa CExN al PSD, Grindeanu ar fi avut o scurtă discuţie cu Liviu Dragnea, Marcel Ciolacu - şeful deputaţilor PSD şi secretarul general al partidului, Marian Neacşu.

Cei trei ar fi încercat să îl convingă pe Grindeanu să renunţe la funcţia de premier, au declarat surse politice. Grindeanu a plecat însă din şedinţa PSD fără să demisioneze şi a anunţat că va susţine declaraţii de presă la Palatul Victoria, acolo unde aştepta decizia liderilor coaliţiei de guvernare.

Comenteaza