Cine este cel mai tânăr primar din județul Cluj. Are doar 30 de ani și este fermier

Cine este cel mai tânăr primar din județul Cluj. Are doar 30 de ani și este fermier
| Foto: Facebook.com/Daniel Cheta

Pentru Ionuț Daniel Cheța ziua alegerilor locale de duminică va fi una pe care nu o va uita prea curând. La doar 30 de ani, candidatul PSD l-a învins pe primarul în funcție și din toamnă îi va lua locul de edil al comunei Geaca.

Născut în 1994, Cheța a câștigat mandatul de primar al comunei Geaca din partea PSD și devine cel mai tânăr edil din județul Cluj.

De profesie fermier, tânărul a câștigat alegerile locale la o diferență de 122 de voturi față de contracandidatul său, Șofronie-Mihail Moldovan, de la PNL, actualul primar în funcție.

Ionuț Daniel Cheța a candidat și la alegerile locale din 2020, din partea Partidului PRO România, dar atunci s-a clasat doar pe poziția a doua.

Tânărul primar: „Ați făcut imposibilul, posibil!”

Edilul ales din Geaca a avut un mesaj, imediat după aflarea rezultatului, pentru locuitorii comunei clujene.

Mulțumesc, oameni buni! Ați venit într-un număr mare să mă sprijiniți prin votul dumneavoastră și ați făcut imposibilul, posibil! Meritul este al dumneavoastră, al tuturor celor care ați crezut în mine și m-ați susținut necondiționat! Sunt sigur că împreună vom face lucruri frumoase și de folos pentru comuna noastră. Cu voia lui Dumnezeu, toate sunt posibile! Mulțumesc încă o dată, Doamne ajută!”, a transmis Cheța pe Facebook.

Secretarul executiv PSD Cluj, Alexandru Cordoș, care s-a clasat pe locul trei la funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj, a transmis, pentru ZIUA de CLUJ, că la alegerile din acest an au fost promovați foarte mulți tineri.

„Am avut o echipa tânără la aceste alegeri. Din 2020 și până acum, am avut 80% persoane noi in partid. Am promovat foarte mulți tineri și am avut numeroși candidați de 30-40 de ani. Avem exemple precum Cheța - 30 de ani la Geaca, Alin Cristian Rotar - 34 de ani în Unguraș sau Paul Cecan - 34 de ani la Vultureni. Toți au câștigat mandate de primar”, a afirmat Cordoș.

Comenteaza