Cine este clujeanul care a ajuns liderul republicanilor din Arizona

Cine este clujeanul care a ajuns liderul republicanilor din Arizona
| Foto: repatriot.ro

Ben Toma pe numele său, născut la Cluj-Napoca, a părăsit țara noastră când era mic alături de părinți, iar astăzi este un politician republican american de origine română, aflat la al patrulea mandat în legislativul statului Arizona.

Politicianul a plecat cu familia din Cluj în Statele Unite în 1987, urmârindu-și părinții fugiți de teama Securității, este acum liderul majorității republicane din Camera Reprezentanților statului Arizona, cea mai înaltă poziție politică deținută de un româno-american în sistemul legislativ al Statelor Unite.

Ben Toma: "Toți colegii mei știu că eu sunt imigrant. Dar Arizona e diferită, e cel mai nou stat, se mută oameni noi tot timpul. Pe oameni nu îi interesează de unde vii, e important ce faci", a vorbit clujeanul într-un interviu pentru stiri.tvr.ro.

Pentru Ben Toma, acesta este ultimul mandat în Camera Reprezentanților statului Arizona pentru care mai poate candida. Din afară, pasul următor pare evident, dar în politicianul american încă a rămas ceva din fibra ardeleanului prudent și calculat, care păstrează chiar și accentul de la Cluj.

- Aveți în plan să candidați la Congresul SUA? Ați fi primul român, a milestone.

- Planul o să vedem. Dumnezeu știe ce o să se întâmple în doi ani. Dar e posibil… totdeauna trebuie să fii pregătit pentru pentru orice oportunitate.

loading...
Comenteaza